Vokus

Behind The Screens

2,5 jaar Vokus! In gesprek met eigenaren Harro en Martijn

Vokus viert haar 2,5-jarig bestaan! Tijd voor een gesprekje met oprichters Harro en Martijn over hun reis, uitdagingen, successen en natuurlijk… toekomstplannen. 

Hoe kijken de mannen terug op afgelopen periode? Wat waren de ups en de downs? Lees mee en ontdek hoe Vokus zich vanaf de zolderkamer ontwikkelde tot een professionele betrouwbare ICT-partner!

Martijn vertelt: “Harro en ik hadden allebei al een eigen onderneming. Eind 2021 zijn we samen met concrete plannen begonnen. De eerste weken waren wennen, vooral omdat we toen geen eigen kantoor hadden. Halverwege 2022 kregen we ons kantoor aan de Julianalaan. Dit was een moment om trots op te zijn.” Harro knikt instemmend: “Sluit ik me bij aan. Daarnaast was het bijzonder om te zien dat er daadwerkelijk mensen waren die bij of voor ons wilden werken – je verwacht het niet haha. Dat is ook iets waar ik trots op terugkijk.”

De rappe wereld van IT

In de IT-wereld blijven de ontwikkelingen niet stilstaan. Martijn benadrukt: “Alles gaat snel en het liefst worden problemen eerder gister dan vandaag opgelost. We hadden daarom al gauw in de gaten dat we wilden opschalen. Het bouwen van een team stelt ons nu in staat om snel te reageren; dit heeft de hele dynamiek veranderd.”

Harro vult aan: “Het is soms moeilijk te bepalen wanneer je iets goed doet en wanneer niet. Ons nadeel is dat we veel leuk vinden en graag alles willen aanpakken. Maar we hebben geleerd dat je soms alleen moet doen waar je echt goed in bent. We zijn daarom heel blij met Anne Rosa onze office manager en de marketing dames. Alhoewel we wat minder blij worden van al die foto’s ;).” One hundred and eighty!

#hoogtepunten?!

Martijn straalt als hij terugdenkt aan de hoogtepunten: “Er zijn meerdere hoogtepunten. Het is geweldig om te zien dat steeds meer klanten ons als hun ICT-partner beschouwen. Maar als ik toch moet kiezen, zijn het de momenten waarop ons eerste personeel ons kwam helpen. En ons huidige team, dat nu uit vier ICT’ers en een office manager bestaat.”

Ook Harro geniet vooral van de teammomenten: “De momenten aan het eind van de week wanneer we met het team gezellig bij elkaar zitten en trots terugkijken op wat we hebben bereikt. We praten en lachen wat; super mooi vind ik dat.”

Groeien en keuzes maken

Samenwerkingen speelden een grote rol in de afgelopen 2,5 jaar. Martijn legt uit: “Waar eerst grote ondernemingen iets kleins bij ons deden, zijn we nu hun volledige IT-partner geworden. Het vertrouwen bij klanten groeit. Dat is mooi om te zien’’ Een waardevolle les vindt Harro: “Je moet niet alles tegelijk willen doen. Het is goed om eerst even een overzicht te maken voordat we weer iets te enthousiast beginnen. Voor je het weet, ben je druk met van alles en nog wat en zitten we weer over te werken. Wel met een pokébowl weliswaar, maar het moet nog wel goed te behappen zijn!

Martijn voegt daaraan toe: “We hebben inderdaad geleerd dat je niet alles kunt doen. Zo zijn we gestopt met het maken van websites om ons te kunnen focussen op ICT, netwerk en telefonie.”

Enne… hoe gaat ‘t onderling?

Martijn lacht: “Goed hoor! We zijn nog steeds vrienden. Qua verschillen: Harro is nauwkeuriger, al kan ik ook precies zijn. Van onze collega’s horen we weleens dat ik de ‘meer directe’ ben. Dat klopt denk ik wel.” Harro glimlacht: “De één is wat meer uitzoekend en afwachtend, de ander daadkrachtiger. We vullen elkaar hier goed aan. Maar we hebben er nog steeds schik van samen dus dat gaat best.”

Wat brengt de toekomst voor Vokus?

Martijn: “We willen gezond verder groeien en bedrijven een nuchtere ICT-partner bieden – we hebben een beetje de ‘geen woorden maar daden-mentaliteit’. Verder zijn we intern bezig met een eigen Wikipedia voor klantinformatie, zodat we iedereen snel kunnen helpen. Zat te doen nog!”

Harro voegt toe: “De gezelligheid, vrijmibo’s, de veel te flauwe grappen over heen weer op kantoor – Anne Rosa moet weleens slikken tussen al die mannen – en de leuke sfeer zijn denk ik een belangrijk ingrediënt voor onze groei geweest. Laten we dat er vooral in houden!”

Met hun nuchtere aanpak, teamspirit en oog voor groei, zijn Martijn en Harro zijn nog lang niet klaar met het bouwen aan Vokus. Hey ho let’s go, op naar de volgende 2,5 jaar!

Mattias

HBO-ICT Cyber Security & Cloud stagiair

Deze 23-jarige student aan de Hogeschool Utrecht heeft niet alleen een druk academisch leven, maar jongleert ook met een ‘spannende’ stageopdracht bij Vokus én een interessante baan als Apple-reparateur.

Mattias Ruiter is een jonge en ambitieuze student aan de Hogeschool Utrecht, waar hij HBO-ICT Cyber Security & Cloud studeert.

Everything Apple

Maarrr, zijn intellectuele avonturen beperken zich niet tot de schoolbanken. Hij werkt ook als Apple-reparateur, waar hij iPhones, iPads en Macs onder de loep neemt en weer tot leven brengt. Dat is zeker geen gemakkelijke taak, maar Mattias heeft er duidelijk een passie voor. En superhandig voor ons natuurlijk :).

‘Werken zul je!’

Mattias maakt momenteel deel uit van het Vokus-team voor zijn stageopdracht. Zijn eerste indruk? ‘‘Een gezellig team dat van doorwerken houdt, maar ook altijd tijd heeft voor een lach. De echte droge mannenhumor bewaren we uiteraard wel voor de momenten als Anne Rosa even een bakkie aan ‘t halen is en Romy en Merel niet op kantoor zijn;). Een perfecte omgeving om te groeien en leren voor mij!’’

Merel

Contentmaker en designer

Merel is één van de creatieve geesten achter de social media creaties van Vokus. Ze gaat ‘al een tijdje mee’ met de mannen: twee jaar geleden ontwikkelde zij namelijk de look and feel zoals het logo, de kleuren en een passende bedrijfsnaam. “Dit was ontzettend uitdagend en mooi om te doen. Vooral ‘het gesprekje’ voeren met de mannen over hun ‘Waarom’ staat hen het meeste bij. Daar grinnik ik vandaag de dag om, hoeveel indruk zoiets maakt!” 

Funny Facts

Tech-blooper?
“Heb je even?! Thee smijten over m’n toetsenbord, een telefoon die uit m’n handen glipt in de wc-pot of wachtwoorden kwijtraken…”

Favo gadget?
“Mijn tekentablet met pen. Daarmee werk ik mijn schetsen en tekeningen uit, zoals een logo in het programma Illustrator. Sorry voor het designer-jargon, in andere woorden: een geweldig programma om tekeningen en schetsen ‘in het echte leven’ te digitaliseren. Is dit nog steeds jargon?”

Romy

Contentmaker en marketingbaas

Romy is de andere creatieve geest achter de social media creaties van Vokus. Ze kent de mannen van toen zij nog geen eigen kantoor hadden, maar een flexplek huurden. Romy werkte destijds in hetzelfde pand. Na het eerste gesprek werd direct duidelijk: Martijn en Harro zijn goed in de dingen waar Romy niks mee te maken wil hebben en andersom. Een samenwerking was dus snel geboren.

Funny Facts

Tech-blooper?
“Haha nou daar waren Harro en Martijn zelf bij. Dat was in de tijd dat we samen in hetzelfde pand flexplekken huurden. Ik besloot een halve liter groene thee over mijn Macbook te gieten. Dat was echt super. Gelukkig schoten de mannen meteen te hulp. De laptop werd door zijn verdrinking wel wat trager maar na een goede opschoonbeurt door Harro, loopt ‘ie weer als een zonnetje.”

Favo gadget?
“Denk toch wel m’n drone. Dit klinkt misschien wat dramatisch, maar de eerste keer dat ik hem liet opstijgen en met zonsondergang boven ‘t Wolderwijd vloog om het schitterende uitzicht vast te leggen, had ik serieus de tranen in mijn ogen. Zulke mooie beelden had ik nog nooit gemaakt! Video’s en foto’s gemaakt vanuit de lucht voegen voor mij altijd wat extra’s toe. Een ander perspectief en een meer ‘vrij gevoel’. Daarnaast is het altijd tof om naar nieuwe plekken te rijden en de buurt te verkennen vanuit de lucht. Echt een cool ding!”

Anne Rosa

Office Manager

Deze sprankelende dame ‘uut Elspeet’ is een top toevoeging aan ons team. Benieuwd naar wat ze doet? En hoe je haar écht vrolijk kunt maken? Hieronder maak je kennis met Anne Rosa! 👇

Mijn loopbaan begon in de zorg, waar ik terechtkwam na – jawel – een zorgopleiding te hebben gevolgd. Ik vervolgde mijn carrière in de modewereld. Heel wat anders maar ook erg leuk. Hier had ik 7 geweldige jaren waarin voornamelijk vrouwen mij omringden binnen m’n werk. En nu, wéér een ‘kleine’ switch waarin ik aan mijn eigen avontuur mag bouwen als Virtual Assistent. Met als hoofddoel: dienstbaar zijn en helpen daar waar de ondernemer zelf continu tegenaanloopt. Geweldig!

Binnen Vokus werk ik onder de functienaam Office Manager. Zo iemand die lekker veel mag regelen en ontzorgen zodat de mannen hier op ‘t honk zich kunnen focussen op waar zij het best in zijn. Top zo! Ik focus me vooral op de administratie. Waar anderen hier met gierende banden voor wegscheuren, vind ik dat heerlijk om te doen. En in het weekend? Dan houd ik het vooral een bourgondische leefstijl op na; lekker eten met een goed glas wijn samen met vrienden en familie.”

Harro

Mede-eigenaar

Effe kennismaken met… mede-eigenaar Harro! Harro wie? Harro van de Weetering. En weten dat doet ‘ie. Tenminste, als het om ICT-gerelateerde zaken gaat. Harro is 25 lentes jong en woont in Voorthuizen. Voordat hij met compagnon Martijn Vokus startte, werkte hij als fulltime systeembeheerder.

En naast dat ‘ie daar druk genoeg mee was, trok de enthousiaste Voorthuizenaar de stoute schoenen aan: hij koos voor het ondernemerschap. Waarom? ‘‘Ik voelde dat er meer in me zat. Houd van uitdagingen en vind het geweldig om meerdere klanten te kunnen helpen. Ben gek op mensen, de afwisseling en mensen helpen bij zaken die zij complex vinden of waar ze hoofdpijn van krijgen. En dat alles, doe ik het liefst samen met mijn maat en partner Martijn. Heel vet om te zien hoe we in korte tijd onze klantenkring zo hebben kunnen uitbreiden.’’

Gelukkig is er – meestal – genoeg ruimte voor plezier en vrije tijd. ‘‘Als ik niet bij vrienden ben, dan maak ik het liefst meters op de motor. Het liefst in het buitenland. Dan neem ik m’n tent mee die ik uitstal op mooie plekken of soms ergens langs de weg. Even weg van werk en alles wat met technologie te maken heeft. Heerlijk. Echt leven, noem ik dat.”

Martijn

Mede-eigenaar

Vraag je in Horst naar ‘Martijn Bouw’, dan weet (bijna) iedereen het je – met een glimlach – te vertellen. Menig Horstenaar en Ermeloër kent Martijn wel. Hij is geboren en getogen in het Veluwse dorp en heeft de deuren platgelopen bij Ermelose huishoudens met techniek-error. 

Martijn draait zijn hand niet om voor extra werkuurtjes in de avonden of op een zaterdag. Maar naast hard werken, hoort ook hard rusten. Zo bezocht Martijn zijn broer in Mexico en met de voorjaarsvakanties boekt hij het liefst een skivakantie in de Oostenrijkse bergen. 

Waar zijn compagnon Harro het liefst motor rijdt en MotoGP bingt, klopt Martijn’s hart sneller van Formule 1 en mooie wagens rijden. “Met mijn vader heb ik een Volkswagen Buggy uit 1960. In de zomer vind ik het heerlijk om ermee te toeren!”

Meer weten over Martijn? Lees dan hier het interview óf volg hem op één van de social media kanalen door te klikken op de onderstaande icons.