Vokus

Klantverhalen

Bruijn Café tilt horecazaken naar hoger ICT-niveau 🚀

Dankzij een toevallige ontmoeting tussen Gerben en Martijn in ’t Zomernest, is techniekpaniek bij Bruijn Café verleden tijd. Van goedwerkende Wi-Fi-systemen op events, tot snel advies en oplossingen bij technische problemen: Vokus is present!

Sinds zijn dertiende werkt Gerben, eigenaar van Bruijn Café in Ermelo en Brasserie ’t Genot van Garderen, in de horeca. “Mijn eerste horeca-ervaring begon, zoals de meesten, in de afwas. Langzaamaan maakte ik de stap van spoelkeuken naar werken in de bediening en achter de bar.” Studeren zat er voor Gerben niet in: “Ik heb twee HBO-studies gevolgd, maar ik vond het écht niet leuk. Ik stopte met studeren en ging fulltime aan de bak bij Bruijn Café.”

Brutale mensen hebben de halve wereld!

De vorige eigenaar van Bruijn Café wilde een andere stap maken in zijn leven. Gerben had dit al in een vroeg stadium door: “Door onder andere COVID verloor de vorige eigenaar zijn motivatie. Brutale mensen hebben de halve wereld, dus ik stelde voor om Bruijn Café over te nemen. We zijn er snel uitgekomen en ondertussen ben ik nu drie jaar eigenaar van het café.”

Gerben zit niet stil, want sinds vorig jaar december heeft hij samen met zijn vriendin een restaurant in Garderen overgenomen én organiseert hij events zoals het grootste beachvolleybaltoernooi van Gelderland.

Onder ’t Genot’ van een drankje…

Hoe komt een Ermelose horecaondernemer met een ICT-bedrijf uit Ermelo in contact? Juist ‘m: bij eetcafé ‘t Zomernest! Ongeveer, dan. “We hadden in Bruijn Café gezeur met Wi-Fi en ik herinnerde me een gesprek uit het verleden met Martijn. Hij vertelde destijds, onder het genot van een drankje in ’t Zomernest, dat hij een ICT-bedrijf wilde beginnen. Naar aanleiding van die specifieke herinnering belde ik Martijn voor hulp.

Van het één komt het ander

Gerben maakte een afspraak en kreeg team Vokus over de (dans)vloer. De mannen troffen van alles aan in het oude pand op ICT-gebied. Ze waren een beetje huiverig, maar de heren gaan geen uitdaging uit de weg! “Ze installeerden een nieuwe router en vrijwel direct liep alles op rolletjes. Tja, en daarna had ik een nieuwe laptop nodig, een officepakket met antivirus, e-mailadressen voor het personeel en voor je het weet word je een tevreden, vaste klant ;-)”.

Jonge start-ups verder helpen

Gerben vond het tof om iemand te bellen die destijds – net als hij – voor zichzelf begonnen. “Wat hen siert, is dat ze vanaf het prille begin zo gedreven zijn. Daarnaast reageren ze snel, je wordt kordaat geholpen. Ze ronden alles goed af, ze zijn eerlijk en duidelijk in de communicatie en ze leveren kwaliteit! Je merkt dat ze weten waar ze het over hebben.” Gerben omschrijft de jongens daarnaast als jong en, in de goede zin van het woord, onbezonnen. “Martijn en Harro draaiden bijvoorbeeld een groot tentfeest mee in januari. Zij regelden de Wi-Fi. Het hele systeem heeft goed gedraaid, desondanks alle obstakels!”

Ben je benieuwd naar andere samenwerkingen? Lees dan eens het artikel van Een match made in de keuken: Vokus en TD Keukens en Interieur of Dé ICT-specialist formule volgens Jonker & Schut en blijf op de hoogte via onze socials.

LinkedIn
Facebook
WhatsApp

Mattias

HBO-ICT Cyber Security & Cloud stagiair

Deze 23-jarige student aan de Hogeschool Utrecht heeft niet alleen een druk academisch leven, maar jongleert ook met een ‘spannende’ stageopdracht bij Vokus én een interessante baan als Apple-reparateur.

Mattias Ruiter is een jonge en ambitieuze student aan de Hogeschool Utrecht, waar hij HBO-ICT Cyber Security & Cloud studeert.

Everything Apple

Maarrr, zijn intellectuele avonturen beperken zich niet tot de schoolbanken. Hij werkt ook als Apple-reparateur, waar hij iPhones, iPads en Macs onder de loep neemt en weer tot leven brengt. Dat is zeker geen gemakkelijke taak, maar Mattias heeft er duidelijk een passie voor. En superhandig voor ons natuurlijk :).

‘Werken zul je!’

Mattias maakt momenteel deel uit van het Vokus-team voor zijn stageopdracht. Zijn eerste indruk? ‘‘Een gezellig team dat van doorwerken houdt, maar ook altijd tijd heeft voor een lach. De echte droge mannenhumor bewaren we uiteraard wel voor de momenten als Anne Rosa even een bakkie aan ‘t halen is en Romy en Merel niet op kantoor zijn;). Een perfecte omgeving om te groeien en leren voor mij!’’

Merel

Contentmaker en designer

Merel is één van de creatieve geesten achter de social media creaties van Vokus. Ze gaat ‘al een tijdje mee’ met de mannen: twee jaar geleden ontwikkelde zij namelijk de look and feel zoals het logo, de kleuren en een passende bedrijfsnaam. “Dit was ontzettend uitdagend en mooi om te doen. Vooral ‘het gesprekje’ voeren met de mannen over hun ‘Waarom’ staat hen het meeste bij. Daar grinnik ik vandaag de dag om, hoeveel indruk zoiets maakt!” 

Funny Facts

Tech-blooper?
“Heb je even?! Thee smijten over m’n toetsenbord, een telefoon die uit m’n handen glipt in de wc-pot of wachtwoorden kwijtraken…”

Favo gadget?
“Mijn tekentablet met pen. Daarmee werk ik mijn schetsen en tekeningen uit, zoals een logo in het programma Illustrator. Sorry voor het designer-jargon, in andere woorden: een geweldig programma om tekeningen en schetsen ‘in het echte leven’ te digitaliseren. Is dit nog steeds jargon?”

Romy

Contentmaker en marketingbaas

Romy is de andere creatieve geest achter de social media creaties van Vokus. Ze kent de mannen van toen zij nog geen eigen kantoor hadden, maar een flexplek huurden. Romy werkte destijds in hetzelfde pand. Na het eerste gesprek werd direct duidelijk: Martijn en Harro zijn goed in de dingen waar Romy niks mee te maken wil hebben en andersom. Een samenwerking was dus snel geboren.

Funny Facts

Tech-blooper?
“Haha nou daar waren Harro en Martijn zelf bij. Dat was in de tijd dat we samen in hetzelfde pand flexplekken huurden. Ik besloot een halve liter groene thee over mijn Macbook te gieten. Dat was echt super. Gelukkig schoten de mannen meteen te hulp. De laptop werd door zijn verdrinking wel wat trager maar na een goede opschoonbeurt door Harro, loopt ‘ie weer als een zonnetje.”

Favo gadget?
“Denk toch wel m’n drone. Dit klinkt misschien wat dramatisch, maar de eerste keer dat ik hem liet opstijgen en met zonsondergang boven ‘t Wolderwijd vloog om het schitterende uitzicht vast te leggen, had ik serieus de tranen in mijn ogen. Zulke mooie beelden had ik nog nooit gemaakt! Video’s en foto’s gemaakt vanuit de lucht voegen voor mij altijd wat extra’s toe. Een ander perspectief en een meer ‘vrij gevoel’. Daarnaast is het altijd tof om naar nieuwe plekken te rijden en de buurt te verkennen vanuit de lucht. Echt een cool ding!”

Anne Rosa

Office Manager

Deze sprankelende dame ‘uut Elspeet’ is een top toevoeging aan ons team. Benieuwd naar wat ze doet? En hoe je haar écht vrolijk kunt maken? Hieronder maak je kennis met Anne Rosa! 👇

Mijn loopbaan begon in de zorg, waar ik terechtkwam na – jawel – een zorgopleiding te hebben gevolgd. Ik vervolgde mijn carrière in de modewereld. Heel wat anders maar ook erg leuk. Hier had ik 7 geweldige jaren waarin voornamelijk vrouwen mij omringden binnen m’n werk. En nu, wéér een ‘kleine’ switch waarin ik aan mijn eigen avontuur mag bouwen als Virtual Assistent. Met als hoofddoel: dienstbaar zijn en helpen daar waar de ondernemer zelf continu tegenaanloopt. Geweldig!

Binnen Vokus werk ik onder de functienaam Office Manager. Zo iemand die lekker veel mag regelen en ontzorgen zodat de mannen hier op ‘t honk zich kunnen focussen op waar zij het best in zijn. Top zo! Ik focus me vooral op de administratie. Waar anderen hier met gierende banden voor wegscheuren, vind ik dat heerlijk om te doen. En in het weekend? Dan houd ik het vooral een bourgondische leefstijl op na; lekker eten met een goed glas wijn samen met vrienden en familie.”

Harro

Mede-eigenaar

Effe kennismaken met… mede-eigenaar Harro! Harro wie? Harro van de Weetering. En weten dat doet ‘ie. Tenminste, als het om ICT-gerelateerde zaken gaat. Harro is 25 lentes jong en woont in Voorthuizen. Voordat hij met compagnon Martijn Vokus startte, werkte hij als fulltime systeembeheerder.

En naast dat ‘ie daar druk genoeg mee was, trok de enthousiaste Voorthuizenaar de stoute schoenen aan: hij koos voor het ondernemerschap. Waarom? ‘‘Ik voelde dat er meer in me zat. Houd van uitdagingen en vind het geweldig om meerdere klanten te kunnen helpen. Ben gek op mensen, de afwisseling en mensen helpen bij zaken die zij complex vinden of waar ze hoofdpijn van krijgen. En dat alles, doe ik het liefst samen met mijn maat en partner Martijn. Heel vet om te zien hoe we in korte tijd onze klantenkring zo hebben kunnen uitbreiden.’’

Gelukkig is er – meestal – genoeg ruimte voor plezier en vrije tijd. ‘‘Als ik niet bij vrienden ben, dan maak ik het liefst meters op de motor. Het liefst in het buitenland. Dan neem ik m’n tent mee die ik uitstal op mooie plekken of soms ergens langs de weg. Even weg van werk en alles wat met technologie te maken heeft. Heerlijk. Echt leven, noem ik dat.”

Martijn

Mede-eigenaar

Vraag je in Horst naar ‘Martijn Bouw’, dan weet (bijna) iedereen het je – met een glimlach – te vertellen. Menig Horstenaar en Ermeloër kent Martijn wel. Hij is geboren en getogen in het Veluwse dorp en heeft de deuren platgelopen bij Ermelose huishoudens met techniek-error. 

Martijn draait zijn hand niet om voor extra werkuurtjes in de avonden of op een zaterdag. Maar naast hard werken, hoort ook hard rusten. Zo bezocht Martijn zijn broer in Mexico en met de voorjaarsvakanties boekt hij het liefst een skivakantie in de Oostenrijkse bergen. 

Waar zijn compagnon Harro het liefst motor rijdt en MotoGP bingt, klopt Martijn’s hart sneller van Formule 1 en mooie wagens rijden. “Met mijn vader heb ik een Volkswagen Buggy uit 1960. In de zomer vind ik het heerlijk om ermee te toeren!”

Meer weten over Martijn? Lees dan hier het interview óf volg hem op één van de social media kanalen door te klikken op de onderstaande icons.