Vokus

Klantbezoeken

Dé 'ICT-specialist-formule' volgens Jonker & Schut

 Stel je even voor: je hebt een chocoladebar in je handen, een Mars, en breekt die open. De chocolade maakt een subtiel ‘krrrrrak’-geluid, de karamel vermengt zich met de zachte binnenkant en de zoete geur van vanille en melk bereikt je ziel (…)

(…) Eh, neus. Precies die aangename geur ervaarden we als marketing-geluksbirds tijdens een rondleiding bij leverancier specialist Jonker & Schut. Wat we daar náást de rondleiding ontdekten en leerden over de samenwerking lees je hier!

Albert van de Ridder, ICT-manager bij Jonker & Schut, gaf ons een exclusieve tour op locatie Barneveld, vertelde wat over zijn ervaringen én deed een boekje open over het ontstaan van samenwerking met de mannen van VOKUS.

Albert: “Bij J&S  bemoei ik mij gevraagd en ongevraagd met alle ICT zaken. Veel aandacht gaat uit naar de applicaties maar die kunnen alleen goed werken als ze aansluiten bij de processen én als de systemen en netwerken goed functioneren. Daar komt veel bij kijken, voornamelijk op niveautje ‘procesmatig denken’. Het is belangrijk dat je begrijpt wat ‘iets doet’ en hoe je van A naar Z komt. Een probleem los je bijvoorbeeld pas écht goed op, als je weet hoe het probleem is ontstaan.”

Talent in progress

Albert vond het destijds, toen het razend druk werd, spannend om een stagiair te betrekken in het uitdagende werk: “lukt het diegene wel om op dit gebied inhoudelijk mee te denken?”

Daar hoefde Albert gelukkig zijn hoofd met stagiair en ICT-talent Harro niet over te breken. “Harro was onbevangen en nieuwsgierig naar de techniek. Dit is belangrijke kwaliteit! Je weet namelijk niet alles, maar zolang je kan visualiseren waarom iets gebeurt, wie de gebruiker is achter het systeem en wat die nodig heeft, sta je al 1-0 voor.” Harro bleef ruim zes jaar bij Jonker & Schut plakken tótdat hij samen met Martijn de stap waagde naar het ondernemerschap. Gelukkig hoefden ze geen afscheid Harro te nemen, want een samenwerking met VOKUS bleek een goede match!


Dé ICT-specialist formule

Rationeel gezien lijkt het een risico: samenwerken met een kleinschalige club, terwijl een groot ICT-bedrijf met 100+ personeel wellicht stabieler en veiliger voelt. Maar niets is minder waar. “Uit ervaring weten we dat werken met een groot ICT-bureau bijvoorbeeld lastiger schakelen is dan met VOKUS. Zo is VOKUS echt ‘kind-aan-huis’: ze begrijpen de bedrijfsdynamiek, denken proactief mee en weten specifieke techniek te adviseren en implementeren wat perfect aansluit bij onze werkmethode(s).

Kortom: VOKUS is wat ons betreft een betrokken, flexibele club die écht meedenkt in alle facetten en aspecten van je bedrijf. Zij kunnen zich verplaatsen in de gebruiker, weten hoe ze een ICT-verhaal goed overbrengen aan een ‘leek’ en ze zijn stabiel, duidelijk en deskundig. Daarin zit de combinatie van deskundigheid en betrokkenheid. Dat is wat mij betreft dé formule voor een ICT-specialist die je in huis wilt hebben!”

Enneh, hoe het zit het met die sensationele ‘Mars-Twix-Maltezer-geur-zonder-de-mierzoete-breek-je-tanden ervaring? Daar hebben we – speciaal voor jullie – een exclusieve fotoreportage van gemaakt! En ja, die geur moet je er dan even bij visualiseren…

Mattias

HBO-ICT Cyber Security & Cloud stagiair

Deze 23-jarige student aan de Hogeschool Utrecht heeft niet alleen een druk academisch leven, maar jongleert ook met een ‘spannende’ stageopdracht bij Vokus én een interessante baan als Apple-reparateur.

Mattias Ruiter is een jonge en ambitieuze student aan de Hogeschool Utrecht, waar hij HBO-ICT Cyber Security & Cloud studeert.

Everything Apple

Maarrr, zijn intellectuele avonturen beperken zich niet tot de schoolbanken. Hij werkt ook als Apple-reparateur, waar hij iPhones, iPads en Macs onder de loep neemt en weer tot leven brengt. Dat is zeker geen gemakkelijke taak, maar Mattias heeft er duidelijk een passie voor. En superhandig voor ons natuurlijk :).

‘Werken zul je!’

Mattias maakt momenteel deel uit van het Vokus-team voor zijn stageopdracht. Zijn eerste indruk? ‘‘Een gezellig team dat van doorwerken houdt, maar ook altijd tijd heeft voor een lach. De echte droge mannenhumor bewaren we uiteraard wel voor de momenten als Anne Rosa even een bakkie aan ‘t halen is en Romy en Merel niet op kantoor zijn;). Een perfecte omgeving om te groeien en leren voor mij!’’

Merel

Contentmaker en designer

Merel is één van de creatieve geesten achter de social media creaties van Vokus. Ze gaat ‘al een tijdje mee’ met de mannen: twee jaar geleden ontwikkelde zij namelijk de look and feel zoals het logo, de kleuren en een passende bedrijfsnaam. “Dit was ontzettend uitdagend en mooi om te doen. Vooral ‘het gesprekje’ voeren met de mannen over hun ‘Waarom’ staat hen het meeste bij. Daar grinnik ik vandaag de dag om, hoeveel indruk zoiets maakt!” 

Funny Facts

Tech-blooper?
“Heb je even?! Thee smijten over m’n toetsenbord, een telefoon die uit m’n handen glipt in de wc-pot of wachtwoorden kwijtraken…”

Favo gadget?
“Mijn tekentablet met pen. Daarmee werk ik mijn schetsen en tekeningen uit, zoals een logo in het programma Illustrator. Sorry voor het designer-jargon, in andere woorden: een geweldig programma om tekeningen en schetsen ‘in het echte leven’ te digitaliseren. Is dit nog steeds jargon?”

Romy

Contentmaker en marketingbaas

Romy is de andere creatieve geest achter de social media creaties van Vokus. Ze kent de mannen van toen zij nog geen eigen kantoor hadden, maar een flexplek huurden. Romy werkte destijds in hetzelfde pand. Na het eerste gesprek werd direct duidelijk: Martijn en Harro zijn goed in de dingen waar Romy niks mee te maken wil hebben en andersom. Een samenwerking was dus snel geboren.

Funny Facts

Tech-blooper?
“Haha nou daar waren Harro en Martijn zelf bij. Dat was in de tijd dat we samen in hetzelfde pand flexplekken huurden. Ik besloot een halve liter groene thee over mijn Macbook te gieten. Dat was echt super. Gelukkig schoten de mannen meteen te hulp. De laptop werd door zijn verdrinking wel wat trager maar na een goede opschoonbeurt door Harro, loopt ‘ie weer als een zonnetje.”

Favo gadget?
“Denk toch wel m’n drone. Dit klinkt misschien wat dramatisch, maar de eerste keer dat ik hem liet opstijgen en met zonsondergang boven ‘t Wolderwijd vloog om het schitterende uitzicht vast te leggen, had ik serieus de tranen in mijn ogen. Zulke mooie beelden had ik nog nooit gemaakt! Video’s en foto’s gemaakt vanuit de lucht voegen voor mij altijd wat extra’s toe. Een ander perspectief en een meer ‘vrij gevoel’. Daarnaast is het altijd tof om naar nieuwe plekken te rijden en de buurt te verkennen vanuit de lucht. Echt een cool ding!”

Anne Rosa

Office Manager

Deze sprankelende dame ‘uut Elspeet’ is een top toevoeging aan ons team. Benieuwd naar wat ze doet? En hoe je haar écht vrolijk kunt maken? Hieronder maak je kennis met Anne Rosa! 👇

Mijn loopbaan begon in de zorg, waar ik terechtkwam na – jawel – een zorgopleiding te hebben gevolgd. Ik vervolgde mijn carrière in de modewereld. Heel wat anders maar ook erg leuk. Hier had ik 7 geweldige jaren waarin voornamelijk vrouwen mij omringden binnen m’n werk. En nu, wéér een ‘kleine’ switch waarin ik aan mijn eigen avontuur mag bouwen als Virtual Assistent. Met als hoofddoel: dienstbaar zijn en helpen daar waar de ondernemer zelf continu tegenaanloopt. Geweldig!

Binnen Vokus werk ik onder de functienaam Office Manager. Zo iemand die lekker veel mag regelen en ontzorgen zodat de mannen hier op ‘t honk zich kunnen focussen op waar zij het best in zijn. Top zo! Ik focus me vooral op de administratie. Waar anderen hier met gierende banden voor wegscheuren, vind ik dat heerlijk om te doen. En in het weekend? Dan houd ik het vooral een bourgondische leefstijl op na; lekker eten met een goed glas wijn samen met vrienden en familie.”

Harro

Mede-eigenaar

Effe kennismaken met… mede-eigenaar Harro! Harro wie? Harro van de Weetering. En weten dat doet ‘ie. Tenminste, als het om ICT-gerelateerde zaken gaat. Harro is 25 lentes jong en woont in Voorthuizen. Voordat hij met compagnon Martijn Vokus startte, werkte hij als fulltime systeembeheerder.

En naast dat ‘ie daar druk genoeg mee was, trok de enthousiaste Voorthuizenaar de stoute schoenen aan: hij koos voor het ondernemerschap. Waarom? ‘‘Ik voelde dat er meer in me zat. Houd van uitdagingen en vind het geweldig om meerdere klanten te kunnen helpen. Ben gek op mensen, de afwisseling en mensen helpen bij zaken die zij complex vinden of waar ze hoofdpijn van krijgen. En dat alles, doe ik het liefst samen met mijn maat en partner Martijn. Heel vet om te zien hoe we in korte tijd onze klantenkring zo hebben kunnen uitbreiden.’’

Gelukkig is er – meestal – genoeg ruimte voor plezier en vrije tijd. ‘‘Als ik niet bij vrienden ben, dan maak ik het liefst meters op de motor. Het liefst in het buitenland. Dan neem ik m’n tent mee die ik uitstal op mooie plekken of soms ergens langs de weg. Even weg van werk en alles wat met technologie te maken heeft. Heerlijk. Echt leven, noem ik dat.”

Martijn

Mede-eigenaar

Vraag je in Horst naar ‘Martijn Bouw’, dan weet (bijna) iedereen het je – met een glimlach – te vertellen. Menig Horstenaar en Ermeloër kent Martijn wel. Hij is geboren en getogen in het Veluwse dorp en heeft de deuren platgelopen bij Ermelose huishoudens met techniek-error. 

Martijn draait zijn hand niet om voor extra werkuurtjes in de avonden of op een zaterdag. Maar naast hard werken, hoort ook hard rusten. Zo bezocht Martijn zijn broer in Mexico en met de voorjaarsvakanties boekt hij het liefst een skivakantie in de Oostenrijkse bergen. 

Waar zijn compagnon Harro het liefst motor rijdt en MotoGP bingt, klopt Martijn’s hart sneller van Formule 1 en mooie wagens rijden. “Met mijn vader heb ik een Volkswagen Buggy uit 1960. In de zomer vind ik het heerlijk om ermee te toeren!”

Meer weten over Martijn? Lees dan hier het interview óf volg hem op één van de social media kanalen door te klikken op de onderstaande icons.