Vokus

kennismaken met… 

De weg naar het ‘grotere werk’

Maak kennis met… mede-eigenaar Martijn Bouw

Vraag je in Horst naar ‘Martijn Bouw’, dan weet (bijna) iedereen het je – met een glimlach – te vertellen. Menig Horstenaar en Ermeloër kent Martijn wel. Hij is geboren en getogen in het Veluwse dorp en heeft de deuren platgelopen bij Ermelose huishoudens met techniek-error. Hoe dit precies zit en wat zijn route was naar het ‘grotere werk’? Dat lees je hier!

Dáár krijg je een kick van

Je hebt mensen die uitdagingen liever vermijden én mensen die er een kick van krijgen. Martijn hoort absoluut bij het tweede soort. “De afronding van mijn MBO-ICT opleiding was voor mij geen eindstation. Ik wilde meer diepgang, dus maakte ik de keuze om door te leren op Windesheim in Zwolle.” Na zijn studies werkte Martijn een tijdje in loondienst, maar dit was van korte duur.Ik deed al wat klusjes voor kennissen naast mijn werk. Mede hierdoor maakte ik vrij snel het besluit om zelf aan de bak te gaan. En zo timmerde, of beter gezegd: programmeerde, Martijn aan de weg.

Groter denken? Dat doe je samen!

Martijn hielp menig Ermeloër 3 jaar lang met het installeren van Wi-Fi in huis, technische chaos te ‘ont-chaossen’ én met het bouwen van strakke websites voor onder andere start-ups. Veel huishoudens waren dolgelukkig met het werk van Martijn, waaronder waarschijnlijk je (groot)ouders, maar net als vele ondernemers kriebelde het bij Martijn om de grotere klussen aan te pakken. Hoe? Door samen de handen in één te slaan met zijn oud-klasgenoot Harro.

“De grotere klussen oppakken in de ICT-wereld doe je eerder samen dan alleen. Harro voelde rond dezelfde tijd dat er ‘meer in hem zat’. Tja, en voor we het wisten, hadden we na een paar gesprekken ons bedrijfsplan al rond.” Nu bijna een jaar geleden gingen de heren officieel met hun merk VOKUS de boer op en heeft Martijn (sorry lieve schoonmam!) de particuliere klusjes achter zich gelaten.

Hard werken, hard rusten

Martijn draait zijn hand niet om voor extra werkuurtjes in de avonden of op een zaterdag. Maar naast hard werken, hoort ook hard rusten. Zo bezocht Martijn een tijdje terug zijn broer in Mexico en met de voorjaarsvakanties, wat dit jaar helaas is mislukt, boekt hij het liefst een skivakantie in de Oostenrijkse bergen. Daarnaast is hij in het weekend graag bij zijn vrienden. “Dan gaan we bijvoorbeeld naar het terras en drinken we een biertje.”

Waar zijn compagnon Harro het liefst motor rijdt en MotoGP bingt, klopt Martijn’s hart sneller van Formule 1 en mooie wagens rijden. “Met mijn vader heb ik een Volkswagen Buggy uit 1960. In de zomer vind ik het heerlijk om ermee te toeren!”

Favoriete klussen

Één van de voordelen van het ondernemerschap, is dat je zelf bepaalt welke klussen je aanneemt. Zo maak je Martijn gelukkig met klussen waarvan hij een probleem omzet in een werkende oplossing. Het liefst ontmoet hij de klant hiervoor in het echte leven: “We doen gewoon een bakkie koffie met je, wel zo sociaal.” Een paar voorbeelden waar Martijn graag mee aan de slag gaat, is bijvoorbeeld:

  • Het installeren van een snel en stabiel WiFi netwerk

Martijn gaat graag voor het grove werk. “Ik vind het mooi als een bedrijf een groot terrein heeft en er moet overal verbinding zijn. Dat is toch iets anders dan bij een woonhuis met drie slaapkamers.” 

  • Eigen werkplek-pakket ontwikkelen

“Harro en ik zijn helemaal trots op het VOKUS-BUSSINESS pakket. Kiest een klant voor dit pakket, dan helpen we hem met alle technische rompslomp door een op maat werkplek te ontwikkelen.” 

Hierbij onderzoeken de heren eerst de omgeving van de klant en vervolgens gaan ze aan de slag. “In Jip en Janneke taal zorgen we ervoor dat de medewerker een laptop uit de doos haalt en direct aan de slag kan. De installatie is nagenoeg geen werk meer. Alle programma’s, zoals je administratie en mail, staan er dan al op.”

Een ideale bijkomstigheid is het snel kunnen schakelen: wil de klant in de toekomst een vervangend of extra apparaat? Dan is dit zó geregeld omdat ze alle mogelijkheden van de werkplek beheersen.

Even to the point!

Werk je samen, dan is het geweldig als je elkaar aanvult. Dit geldt niet anders voor de heren van Vokus. Zo omschrijft Martijn zichzelf als ‘wat directer’ en ‘meer to the point’: “Waar Harro soms flinke verhalen kan vertellen en tikken op de mail, ben ik soms wat directer. Op die manier zijn we verschillend, maar vullen we elkaar goed aan.”

Heb je het verhaal van Harro gemist? Klik dan hier voor het artikel ‘kennismaken met Harro’.

Mattias

HBO-ICT Cyber Security & Cloud stagiair

Deze 23-jarige student aan de Hogeschool Utrecht heeft niet alleen een druk academisch leven, maar jongleert ook met een ‘spannende’ stageopdracht bij Vokus én een interessante baan als Apple-reparateur.

Mattias Ruiter is een jonge en ambitieuze student aan de Hogeschool Utrecht, waar hij HBO-ICT Cyber Security & Cloud studeert.

Everything Apple

Maarrr, zijn intellectuele avonturen beperken zich niet tot de schoolbanken. Hij werkt ook als Apple-reparateur, waar hij iPhones, iPads en Macs onder de loep neemt en weer tot leven brengt. Dat is zeker geen gemakkelijke taak, maar Mattias heeft er duidelijk een passie voor. En superhandig voor ons natuurlijk :).

‘Werken zul je!’

Mattias maakt momenteel deel uit van het Vokus-team voor zijn stageopdracht. Zijn eerste indruk? ‘‘Een gezellig team dat van doorwerken houdt, maar ook altijd tijd heeft voor een lach. De echte droge mannenhumor bewaren we uiteraard wel voor de momenten als Anne Rosa even een bakkie aan ‘t halen is en Romy en Merel niet op kantoor zijn;). Een perfecte omgeving om te groeien en leren voor mij!’’

Merel

Contentmaker en designer

Merel is één van de creatieve geesten achter de social media creaties van Vokus. Ze gaat ‘al een tijdje mee’ met de mannen: twee jaar geleden ontwikkelde zij namelijk de look and feel zoals het logo, de kleuren en een passende bedrijfsnaam. “Dit was ontzettend uitdagend en mooi om te doen. Vooral ‘het gesprekje’ voeren met de mannen over hun ‘Waarom’ staat hen het meeste bij. Daar grinnik ik vandaag de dag om, hoeveel indruk zoiets maakt!” 

Funny Facts

Tech-blooper?
“Heb je even?! Thee smijten over m’n toetsenbord, een telefoon die uit m’n handen glipt in de wc-pot of wachtwoorden kwijtraken…”

Favo gadget?
“Mijn tekentablet met pen. Daarmee werk ik mijn schetsen en tekeningen uit, zoals een logo in het programma Illustrator. Sorry voor het designer-jargon, in andere woorden: een geweldig programma om tekeningen en schetsen ‘in het echte leven’ te digitaliseren. Is dit nog steeds jargon?”

Romy

Contentmaker en marketingbaas

Romy is de andere creatieve geest achter de social media creaties van Vokus. Ze kent de mannen van toen zij nog geen eigen kantoor hadden, maar een flexplek huurden. Romy werkte destijds in hetzelfde pand. Na het eerste gesprek werd direct duidelijk: Martijn en Harro zijn goed in de dingen waar Romy niks mee te maken wil hebben en andersom. Een samenwerking was dus snel geboren.

Funny Facts

Tech-blooper?
“Haha nou daar waren Harro en Martijn zelf bij. Dat was in de tijd dat we samen in hetzelfde pand flexplekken huurden. Ik besloot een halve liter groene thee over mijn Macbook te gieten. Dat was echt super. Gelukkig schoten de mannen meteen te hulp. De laptop werd door zijn verdrinking wel wat trager maar na een goede opschoonbeurt door Harro, loopt ‘ie weer als een zonnetje.”

Favo gadget?
“Denk toch wel m’n drone. Dit klinkt misschien wat dramatisch, maar de eerste keer dat ik hem liet opstijgen en met zonsondergang boven ‘t Wolderwijd vloog om het schitterende uitzicht vast te leggen, had ik serieus de tranen in mijn ogen. Zulke mooie beelden had ik nog nooit gemaakt! Video’s en foto’s gemaakt vanuit de lucht voegen voor mij altijd wat extra’s toe. Een ander perspectief en een meer ‘vrij gevoel’. Daarnaast is het altijd tof om naar nieuwe plekken te rijden en de buurt te verkennen vanuit de lucht. Echt een cool ding!”

Anne Rosa

Office Manager

Deze sprankelende dame ‘uut Elspeet’ is een top toevoeging aan ons team. Benieuwd naar wat ze doet? En hoe je haar écht vrolijk kunt maken? Hieronder maak je kennis met Anne Rosa! 👇

Mijn loopbaan begon in de zorg, waar ik terechtkwam na – jawel – een zorgopleiding te hebben gevolgd. Ik vervolgde mijn carrière in de modewereld. Heel wat anders maar ook erg leuk. Hier had ik 7 geweldige jaren waarin voornamelijk vrouwen mij omringden binnen m’n werk. En nu, wéér een ‘kleine’ switch waarin ik aan mijn eigen avontuur mag bouwen als Virtual Assistent. Met als hoofddoel: dienstbaar zijn en helpen daar waar de ondernemer zelf continu tegenaanloopt. Geweldig!

Binnen Vokus werk ik onder de functienaam Office Manager. Zo iemand die lekker veel mag regelen en ontzorgen zodat de mannen hier op ‘t honk zich kunnen focussen op waar zij het best in zijn. Top zo! Ik focus me vooral op de administratie. Waar anderen hier met gierende banden voor wegscheuren, vind ik dat heerlijk om te doen. En in het weekend? Dan houd ik het vooral een bourgondische leefstijl op na; lekker eten met een goed glas wijn samen met vrienden en familie.”

Harro

Mede-eigenaar

Effe kennismaken met… mede-eigenaar Harro! Harro wie? Harro van de Weetering. En weten dat doet ‘ie. Tenminste, als het om ICT-gerelateerde zaken gaat. Harro is 25 lentes jong en woont in Voorthuizen. Voordat hij met compagnon Martijn Vokus startte, werkte hij als fulltime systeembeheerder.

En naast dat ‘ie daar druk genoeg mee was, trok de enthousiaste Voorthuizenaar de stoute schoenen aan: hij koos voor het ondernemerschap. Waarom? ‘‘Ik voelde dat er meer in me zat. Houd van uitdagingen en vind het geweldig om meerdere klanten te kunnen helpen. Ben gek op mensen, de afwisseling en mensen helpen bij zaken die zij complex vinden of waar ze hoofdpijn van krijgen. En dat alles, doe ik het liefst samen met mijn maat en partner Martijn. Heel vet om te zien hoe we in korte tijd onze klantenkring zo hebben kunnen uitbreiden.’’

Gelukkig is er – meestal – genoeg ruimte voor plezier en vrije tijd. ‘‘Als ik niet bij vrienden ben, dan maak ik het liefst meters op de motor. Het liefst in het buitenland. Dan neem ik m’n tent mee die ik uitstal op mooie plekken of soms ergens langs de weg. Even weg van werk en alles wat met technologie te maken heeft. Heerlijk. Echt leven, noem ik dat.”

Martijn

Mede-eigenaar

Vraag je in Horst naar ‘Martijn Bouw’, dan weet (bijna) iedereen het je – met een glimlach – te vertellen. Menig Horstenaar en Ermeloër kent Martijn wel. Hij is geboren en getogen in het Veluwse dorp en heeft de deuren platgelopen bij Ermelose huishoudens met techniek-error. 

Martijn draait zijn hand niet om voor extra werkuurtjes in de avonden of op een zaterdag. Maar naast hard werken, hoort ook hard rusten. Zo bezocht Martijn zijn broer in Mexico en met de voorjaarsvakanties boekt hij het liefst een skivakantie in de Oostenrijkse bergen. 

Waar zijn compagnon Harro het liefst motor rijdt en MotoGP bingt, klopt Martijn’s hart sneller van Formule 1 en mooie wagens rijden. “Met mijn vader heb ik een Volkswagen Buggy uit 1960. In de zomer vind ik het heerlijk om ermee te toeren!”

Meer weten over Martijn? Lees dan hier het interview óf volg hem op één van de social media kanalen door te klikken op de onderstaande icons.