Vokus

Klantverhalen

Klantverhaal Adviesbureau voor Veiligheid en handhaving

Adviesbureau voor Veiligheid en Handhaving (AVH) is een adviesbureau wat gemeenten ondersteunt bij het creëren van een veilige leefomgeving. Met +/- 20 adviseurs werkt AVH door heel Nederland aan verschillende soorten opdrachten. Wij spraken met Alwin de Lijster over de samenwerking tussen AVH en de ICT leverancier Vokus.

Waarom IT uitbesteden?

Wij gingen met onze organisatie van een start-up naar een scale-up. In de start-up fase konden wij alle IT zelf nog vrij eenvoudig regelen, maar in de scale-up fase werd dit anders. Wij waren onze organisatie verder aan het professionaliseren en de IT moest ook naar een hoger niveau getild worden. Dit was kennis die wij zelf niet in huis hadden en dat was de reden dat we onze IT gingen uitbesteden. Met een externe IT-partner kregen wij beschikking over meer kennis en ervaring, waar waardoor wij op het onderdeel IT meer continuïteit, veiligheid en vervanging tot onze beschikking kregen. Deze stabiliteit is voor AVH noodzakelijk om onze dagelijkse werkzaamheden op een veilige manier uit te kunnen voeren. Daarnaast wordt onze eigen organisatie niet ‘verplicht’ om de laatste IT-ontwikkelingen te volgen, maar kunnen wij ons laten adviseren door een IT-partner.

Waarom hebben jullie voor Vokus gekozen?

Als AVH hebben we bewust gekozen voor de samenwerking met Vokus, omdat wij potentie in jullie zagen. We zaten allebei in een fase waarin onze organisaties aan het groeien waren en konden elkaar hierin ondersteunen. Jullie zijn stapsgewijs steeds meer voor onze organisatie gaan doen, waarmee er een fundament voor onze samenwerking werd gelegd.

Nu het fundament voor de samenwerking gelegd is zijn we aangekomen in de fase waarin wij onze IT volledig aan Vokus gaan uitbesteden. De afgelopen periode heeft Vokus laten zien daadwerkelijk van meerwaarde voor onze organisatie te zijn, waardoor wij deze stap met vertrouwen kunnen nemen. Daarnaast heeft Vokus een duidelijk servicepakket, waarmee het voor ons duidelijk is wat wij kunnen verwachten. Dit zorgt voor overzicht en heldere afspraken binnen onze samenwerking!

Wat heeft Vokus voor AVH gedaan?

Binnen onze organisatie heeft Vokus verschillende zaken voor ons opgepakt. Allereerst is onze hardware en daarmee het netwerk verbeterd en zijn daarnaast alle Microsoft licenties van onze medewerkers de verantwoordelijkheid van Vokus. Vokus is voor ons ook een adviserende partner als het gaat om de juiste inrichting van de SharePoint en gebruikersvragen van onze medewerkers.

We zijn nu bezig met de implementatie van VOKUS-BUSINESS binnen onze organisatie. Concreet is dit het beheer van onze werkplekken uit handen geven. Dit omvat de uitrol van systemen, beveiliging, back-up en continuïteit. Door onze werkplekken en de cloud te standaardiseren en automatiseren kunnen we sneller schakelen. Dit betekent dat onze bedrijfsvoering wordt ontzorgd op het gebied van de IT-infrastructuur en het onderhoud hiervan.

De toegevoegde waarde van Vokus in hun werkzaamheden komt naar voren in het meedenken, proactief vooruitdenken en de strategie voor ons uitzetten. Omdat Vokus ons duidelijk meeneemt in de ‘waarom’ krijgen wij een compleet en aansluitend advies. Wij krijgen antwoorden op concrete vraagstukken, zoals: wat is de juiste balans tussen bedrijfskundige inrichting (IT) en de dagelijkse praktijk of een kosten-batenanalyse. Hiermee creëren zij daadwerkelijk meerwaarde voor onze organisatie.

Wat heeft het voor AVH opgeleverd?

Voor onze bedrijfsvoering heeft het veel duidelijkheid en stabiliteit gebracht! Wij weten dat we een betrouwbare IT-partner hebben waar we altijd op terug kunnen vallen. Hiermee hebben wij meer controle en beheersing over onze IT-infrastructuur, wat zorgt voor rust en continuïteit. Op de werkvloer is er voor de eindgebruikers weinig veranderd, wat ik als iets positiefs zie. Medewerkers kunnen gewoon hun werk doen met een paar kleine aanpassingen, terwijl onze IT daadwerkelijk een stuk geprofessionaliseerd is. De wijzigingen zijn dus voornamelijk ‘onder water’ gedaan, maar dat vind ik juist krachtig. Wel kunnen onze medewerkers nu gebruik maken van de supportdesk van Vokus, waardoor zij nu altijd een vast aanspreekpunt voor IT-vragen hebben. Ik merk dat dit voor de adviseurs rust geeft!

Wat vind je van de samenwerking?

Allereerst zou ik onze samenwerking omschrijven als leuk! Wij hebben jullie afgelopen periode zien groeien en zien jullie als een parter waar wij op ‘normaal’ niveau mee kunnen levelen. Daarnaast staan jullie altijd klaar om ons te helpen en denken jullie op een proactieve manier mee in de ontwikkeling van onze organisatie.

Als er afspraken gemaakt worden komen jullie deze na, waarmee wij weten dat we altijd op jullie terug kunnen vallen! Daarnaast staan jullie open voor feedback en zien wij dat jullie deze meenemen in de groei en ontwikkeling van Vokus.

Mattias

HBO-ICT Cyber Security & Cloud stagiair

Deze 23-jarige student aan de Hogeschool Utrecht heeft niet alleen een druk academisch leven, maar jongleert ook met een ‘spannende’ stageopdracht bij Vokus én een interessante baan als Apple-reparateur.

Mattias Ruiter is een jonge en ambitieuze student aan de Hogeschool Utrecht, waar hij HBO-ICT Cyber Security & Cloud studeert.

Everything Apple

Maarrr, zijn intellectuele avonturen beperken zich niet tot de schoolbanken. Hij werkt ook als Apple-reparateur, waar hij iPhones, iPads en Macs onder de loep neemt en weer tot leven brengt. Dat is zeker geen gemakkelijke taak, maar Mattias heeft er duidelijk een passie voor. En superhandig voor ons natuurlijk :).

‘Werken zul je!’

Mattias maakt momenteel deel uit van het Vokus-team voor zijn stageopdracht. Zijn eerste indruk? ‘‘Een gezellig team dat van doorwerken houdt, maar ook altijd tijd heeft voor een lach. De echte droge mannenhumor bewaren we uiteraard wel voor de momenten als Anne Rosa even een bakkie aan ‘t halen is en Romy en Merel niet op kantoor zijn;). Een perfecte omgeving om te groeien en leren voor mij!’’

Merel

Contentmaker en designer

Merel is één van de creatieve geesten achter de social media creaties van Vokus. Ze gaat ‘al een tijdje mee’ met de mannen: twee jaar geleden ontwikkelde zij namelijk de look and feel zoals het logo, de kleuren en een passende bedrijfsnaam. “Dit was ontzettend uitdagend en mooi om te doen. Vooral ‘het gesprekje’ voeren met de mannen over hun ‘Waarom’ staat hen het meeste bij. Daar grinnik ik vandaag de dag om, hoeveel indruk zoiets maakt!” 

Funny Facts

Tech-blooper?
“Heb je even?! Thee smijten over m’n toetsenbord, een telefoon die uit m’n handen glipt in de wc-pot of wachtwoorden kwijtraken…”

Favo gadget?
“Mijn tekentablet met pen. Daarmee werk ik mijn schetsen en tekeningen uit, zoals een logo in het programma Illustrator. Sorry voor het designer-jargon, in andere woorden: een geweldig programma om tekeningen en schetsen ‘in het echte leven’ te digitaliseren. Is dit nog steeds jargon?”

Romy

Contentmaker en marketingbaas

Romy is de andere creatieve geest achter de social media creaties van Vokus. Ze kent de mannen van toen zij nog geen eigen kantoor hadden, maar een flexplek huurden. Romy werkte destijds in hetzelfde pand. Na het eerste gesprek werd direct duidelijk: Martijn en Harro zijn goed in de dingen waar Romy niks mee te maken wil hebben en andersom. Een samenwerking was dus snel geboren.

Funny Facts

Tech-blooper?
“Haha nou daar waren Harro en Martijn zelf bij. Dat was in de tijd dat we samen in hetzelfde pand flexplekken huurden. Ik besloot een halve liter groene thee over mijn Macbook te gieten. Dat was echt super. Gelukkig schoten de mannen meteen te hulp. De laptop werd door zijn verdrinking wel wat trager maar na een goede opschoonbeurt door Harro, loopt ‘ie weer als een zonnetje.”

Favo gadget?
“Denk toch wel m’n drone. Dit klinkt misschien wat dramatisch, maar de eerste keer dat ik hem liet opstijgen en met zonsondergang boven ‘t Wolderwijd vloog om het schitterende uitzicht vast te leggen, had ik serieus de tranen in mijn ogen. Zulke mooie beelden had ik nog nooit gemaakt! Video’s en foto’s gemaakt vanuit de lucht voegen voor mij altijd wat extra’s toe. Een ander perspectief en een meer ‘vrij gevoel’. Daarnaast is het altijd tof om naar nieuwe plekken te rijden en de buurt te verkennen vanuit de lucht. Echt een cool ding!”

Anne Rosa

Office Manager

Deze sprankelende dame ‘uut Elspeet’ is een top toevoeging aan ons team. Benieuwd naar wat ze doet? En hoe je haar écht vrolijk kunt maken? Hieronder maak je kennis met Anne Rosa! 👇

Mijn loopbaan begon in de zorg, waar ik terechtkwam na – jawel – een zorgopleiding te hebben gevolgd. Ik vervolgde mijn carrière in de modewereld. Heel wat anders maar ook erg leuk. Hier had ik 7 geweldige jaren waarin voornamelijk vrouwen mij omringden binnen m’n werk. En nu, wéér een ‘kleine’ switch waarin ik aan mijn eigen avontuur mag bouwen als Virtual Assistent. Met als hoofddoel: dienstbaar zijn en helpen daar waar de ondernemer zelf continu tegenaanloopt. Geweldig!

Binnen Vokus werk ik onder de functienaam Office Manager. Zo iemand die lekker veel mag regelen en ontzorgen zodat de mannen hier op ‘t honk zich kunnen focussen op waar zij het best in zijn. Top zo! Ik focus me vooral op de administratie. Waar anderen hier met gierende banden voor wegscheuren, vind ik dat heerlijk om te doen. En in het weekend? Dan houd ik het vooral een bourgondische leefstijl op na; lekker eten met een goed glas wijn samen met vrienden en familie.”

Harro

Mede-eigenaar

Effe kennismaken met… mede-eigenaar Harro! Harro wie? Harro van de Weetering. En weten dat doet ‘ie. Tenminste, als het om ICT-gerelateerde zaken gaat. Harro is 25 lentes jong en woont in Voorthuizen. Voordat hij met compagnon Martijn Vokus startte, werkte hij als fulltime systeembeheerder.

En naast dat ‘ie daar druk genoeg mee was, trok de enthousiaste Voorthuizenaar de stoute schoenen aan: hij koos voor het ondernemerschap. Waarom? ‘‘Ik voelde dat er meer in me zat. Houd van uitdagingen en vind het geweldig om meerdere klanten te kunnen helpen. Ben gek op mensen, de afwisseling en mensen helpen bij zaken die zij complex vinden of waar ze hoofdpijn van krijgen. En dat alles, doe ik het liefst samen met mijn maat en partner Martijn. Heel vet om te zien hoe we in korte tijd onze klantenkring zo hebben kunnen uitbreiden.’’

Gelukkig is er – meestal – genoeg ruimte voor plezier en vrije tijd. ‘‘Als ik niet bij vrienden ben, dan maak ik het liefst meters op de motor. Het liefst in het buitenland. Dan neem ik m’n tent mee die ik uitstal op mooie plekken of soms ergens langs de weg. Even weg van werk en alles wat met technologie te maken heeft. Heerlijk. Echt leven, noem ik dat.”

Martijn

Mede-eigenaar

Vraag je in Horst naar ‘Martijn Bouw’, dan weet (bijna) iedereen het je – met een glimlach – te vertellen. Menig Horstenaar en Ermeloër kent Martijn wel. Hij is geboren en getogen in het Veluwse dorp en heeft de deuren platgelopen bij Ermelose huishoudens met techniek-error. 

Martijn draait zijn hand niet om voor extra werkuurtjes in de avonden of op een zaterdag. Maar naast hard werken, hoort ook hard rusten. Zo bezocht Martijn zijn broer in Mexico en met de voorjaarsvakanties boekt hij het liefst een skivakantie in de Oostenrijkse bergen. 

Waar zijn compagnon Harro het liefst motor rijdt en MotoGP bingt, klopt Martijn’s hart sneller van Formule 1 en mooie wagens rijden. “Met mijn vader heb ik een Volkswagen Buggy uit 1960. In de zomer vind ik het heerlijk om ermee te toeren!”

Meer weten over Martijn? Lees dan hier het interview óf volg hem op één van de social media kanalen door te klikken op de onderstaande icons.