Vokus

Klantverhalen

Klantverhaal Jonker & Schut

Jonker & Schut is een logistieke dienstverlener in de voedingsmiddelenbranche. Het opslaan van goederen, productie en transport zijn de belangrijkste onderdelen van de dienstverlening. Jonker & Schut heeft meer dan 200 medewerkers verdeelt over 13 locaties. Wij spraken met Albert van de Ridder (ICT-manager) over de samenwerking tussen Jonker & Schut en Vokus.

Waarom IT uitbesteden?

Vanwege de groei van Jonker & Schut in alle aspecten van de bedrijfsvoering, neemt ook het aantal ICT-vragen toe. Jonker & Schut heeft de wens om te vernieuwen en te optimaliseren en dit heeft invloed op ICT-gerelateerde vragen, zoals het behandelen van gebruikersvragen, het beheren en up-to-date houden van alle hardware en software en het optimaliseren van processen binnen de organisatie.

Het aantal vragen overschreed de beschikbare ICT-capaciteit, waardoor we op zoek zijn gegaan naar aanvullende ondersteuning. Dit is deels tijdelijk voor het ondersteunen van gebruikers en meer structureel voor het ondersteunen bij alle technologische ontwikkelingen. De beschikbaarheid van gekwalificeerd personeel en het op peil houden van kennis is een lastig vraagstuk, wat ook meegewogen heeft in de keuze om een deel van deze taken bij een partner als Vokus onder te brengen.

Waar moet een IT-leverancier aan voldoen?

Om een waardevolle ICT-partner te zijn voor Jonker & Schut, moet je goed zijn in twee onderdelen. Allereerst moet je deskundig zijn in het vakgebied. Daarnaast is het voor ons erg belangrijk dat je als ICT-partner oprecht betrokken bent bij onze organisatie. Als je als leverancier oprecht betrokken en geïnteresseerd ben in onze organisatie, kan er meerwaarde geleverd worden. Deze twee factoren zorgen ervoor dat er een vertrouwensrelatie kan worden opgebouwd, wat de basis is voor een langdurige samenwerking.

Wat heeft Vokus voor Jonker & Schut gedaan?

Vokus levert binnen Jonker & Schut verschillende soorten diensten. Allereerst denkt Vokus mee over toekomstige ontwikkelingen, projecten en innovaties en geeft zij advies op deze onderdelen. Als er naar aanleiding van deze adviezen veranderingen plaatsvinden voor onze medewerkers, is Vokus ook verantwoordelijk voor de kennisoverdracht naar de medewerkers. Op deze manier weet iedereen wat de bedoeling is en hoe het werkt, waardoor er effectief en efficiënt gewerkt kan worden.

Bovendien biedt Vokus ondersteuning bij incidenten en problemen, zodat deze zo snel mogelijk opgelost kunnen worden. Als er storingen of incidenten zijn waarbij een externe leverancier betrokken is, biedt Vokus ook ondersteuning aan deze partijen. Dankzij de opgebouwde kennis van de processen van Jonker & Schut is Vokus hiermee ook voor hen een waardevol aanspreekpunt.

Tot slot zorgt Vokus ervoor dat onze ICT-omgeving kan functioneren. Vokus is verantwoordelijk voor het beheren en up-to-date houden van de standaard hardware en software binnen Jonker & Schut. Dit omvat ook het leveren van diverse ICT-middelen. Vanuit het VOKUS-BUSINESS pakket levert Vokus onder andere de licenties van Microsoft 365, antivirus en RMM. Daarnaast wordt ook het beheer van deze pakketten door Vokus gedaan, waardoor Jonker & Schut compleet ontzorgd wordt.

Wat heeft de samenwerking met Vokus voor Jonker & Schut opgeleverd?

De samenwerking heeft ervoor gezorgd dat wij deskundigheid en extra capaciteit hebben om projecten op te zetten en juist uit te voeren. Dit zorgt ervoor dat wij in staat zijn om stabiliteit binnen onze organisatie te behouden, omdat wij weten dat onze ICT goed geregeld is. Door de deskundigheid, betrokkenheid en interesse van Vokus voor onze organisatie weten wij onze ICT-vragen met een gerust hart bij jullie kunnen neerleggen.

Wat vind je van de samenwerking met Vokus?

De samenwerking met Vokus is heel erg goed! De betrokkenheid en interesse van Vokus voor organisatie heeft ervoor gezorgd dat er een vertrouwensrelatie is opgebouwd. Jullie willen begrijpen wat de vraag achter de vraag is, waardoor je daadwerkelijk meerwaarde voor ons biedt. Bij Jonker & Schut is Vokus werkzaam in een enorm dynamische omgeving, maar jullie gaan hier flexibel mee om. Door jullie flexibele en proactieve manier van werken binnen vooropgestelde kaders, zorgen jullie ervoor dat we een passende en waardevolle samenwerking hebben.

‘Jullie houden je aan wat jullie beloven, maar geven ook eerlijk aan als zaken niet haalbaar of realistisch zijn.’

Daarnaast communiceren jullie duidelijk en eerlijk met ons. Jullie houden je aan wat jullie beloven, maar geven ook eerlijk aan als zaken niet haalbaar of realistisch zijn. Dit zorgt ervoor dat wij van elkaar weten wat wij aan elkaar hebben! Ook in de samenwerking met andere externe leveranciers van Jonker & Schut zijn jullie representatief en denken jullie vanuit de belangen van Jonker & Schut.

Mattias

HBO-ICT Cyber Security & Cloud stagiair

Deze 23-jarige student aan de Hogeschool Utrecht heeft niet alleen een druk academisch leven, maar jongleert ook met een ‘spannende’ stageopdracht bij Vokus én een interessante baan als Apple-reparateur.

Mattias Ruiter is een jonge en ambitieuze student aan de Hogeschool Utrecht, waar hij HBO-ICT Cyber Security & Cloud studeert.

Everything Apple

Maarrr, zijn intellectuele avonturen beperken zich niet tot de schoolbanken. Hij werkt ook als Apple-reparateur, waar hij iPhones, iPads en Macs onder de loep neemt en weer tot leven brengt. Dat is zeker geen gemakkelijke taak, maar Mattias heeft er duidelijk een passie voor. En superhandig voor ons natuurlijk :).

‘Werken zul je!’

Mattias maakt momenteel deel uit van het Vokus-team voor zijn stageopdracht. Zijn eerste indruk? ‘‘Een gezellig team dat van doorwerken houdt, maar ook altijd tijd heeft voor een lach. De echte droge mannenhumor bewaren we uiteraard wel voor de momenten als Anne Rosa even een bakkie aan ‘t halen is en Romy en Merel niet op kantoor zijn;). Een perfecte omgeving om te groeien en leren voor mij!’’

Merel

Contentmaker en designer

Merel is één van de creatieve geesten achter de social media creaties van Vokus. Ze gaat ‘al een tijdje mee’ met de mannen: twee jaar geleden ontwikkelde zij namelijk de look and feel zoals het logo, de kleuren en een passende bedrijfsnaam. “Dit was ontzettend uitdagend en mooi om te doen. Vooral ‘het gesprekje’ voeren met de mannen over hun ‘Waarom’ staat hen het meeste bij. Daar grinnik ik vandaag de dag om, hoeveel indruk zoiets maakt!” 

Funny Facts

Tech-blooper?
“Heb je even?! Thee smijten over m’n toetsenbord, een telefoon die uit m’n handen glipt in de wc-pot of wachtwoorden kwijtraken…”

Favo gadget?
“Mijn tekentablet met pen. Daarmee werk ik mijn schetsen en tekeningen uit, zoals een logo in het programma Illustrator. Sorry voor het designer-jargon, in andere woorden: een geweldig programma om tekeningen en schetsen ‘in het echte leven’ te digitaliseren. Is dit nog steeds jargon?”

Romy

Contentmaker en marketingbaas

Romy is de andere creatieve geest achter de social media creaties van Vokus. Ze kent de mannen van toen zij nog geen eigen kantoor hadden, maar een flexplek huurden. Romy werkte destijds in hetzelfde pand. Na het eerste gesprek werd direct duidelijk: Martijn en Harro zijn goed in de dingen waar Romy niks mee te maken wil hebben en andersom. Een samenwerking was dus snel geboren.

Funny Facts

Tech-blooper?
“Haha nou daar waren Harro en Martijn zelf bij. Dat was in de tijd dat we samen in hetzelfde pand flexplekken huurden. Ik besloot een halve liter groene thee over mijn Macbook te gieten. Dat was echt super. Gelukkig schoten de mannen meteen te hulp. De laptop werd door zijn verdrinking wel wat trager maar na een goede opschoonbeurt door Harro, loopt ‘ie weer als een zonnetje.”

Favo gadget?
“Denk toch wel m’n drone. Dit klinkt misschien wat dramatisch, maar de eerste keer dat ik hem liet opstijgen en met zonsondergang boven ‘t Wolderwijd vloog om het schitterende uitzicht vast te leggen, had ik serieus de tranen in mijn ogen. Zulke mooie beelden had ik nog nooit gemaakt! Video’s en foto’s gemaakt vanuit de lucht voegen voor mij altijd wat extra’s toe. Een ander perspectief en een meer ‘vrij gevoel’. Daarnaast is het altijd tof om naar nieuwe plekken te rijden en de buurt te verkennen vanuit de lucht. Echt een cool ding!”

Anne Rosa

Office Manager

Deze sprankelende dame ‘uut Elspeet’ is een top toevoeging aan ons team. Benieuwd naar wat ze doet? En hoe je haar écht vrolijk kunt maken? Hieronder maak je kennis met Anne Rosa! 👇

Mijn loopbaan begon in de zorg, waar ik terechtkwam na – jawel – een zorgopleiding te hebben gevolgd. Ik vervolgde mijn carrière in de modewereld. Heel wat anders maar ook erg leuk. Hier had ik 7 geweldige jaren waarin voornamelijk vrouwen mij omringden binnen m’n werk. En nu, wéér een ‘kleine’ switch waarin ik aan mijn eigen avontuur mag bouwen als Virtual Assistent. Met als hoofddoel: dienstbaar zijn en helpen daar waar de ondernemer zelf continu tegenaanloopt. Geweldig!

Binnen Vokus werk ik onder de functienaam Office Manager. Zo iemand die lekker veel mag regelen en ontzorgen zodat de mannen hier op ‘t honk zich kunnen focussen op waar zij het best in zijn. Top zo! Ik focus me vooral op de administratie. Waar anderen hier met gierende banden voor wegscheuren, vind ik dat heerlijk om te doen. En in het weekend? Dan houd ik het vooral een bourgondische leefstijl op na; lekker eten met een goed glas wijn samen met vrienden en familie.”

Harro

Mede-eigenaar

Effe kennismaken met… mede-eigenaar Harro! Harro wie? Harro van de Weetering. En weten dat doet ‘ie. Tenminste, als het om ICT-gerelateerde zaken gaat. Harro is 25 lentes jong en woont in Voorthuizen. Voordat hij met compagnon Martijn Vokus startte, werkte hij als fulltime systeembeheerder.

En naast dat ‘ie daar druk genoeg mee was, trok de enthousiaste Voorthuizenaar de stoute schoenen aan: hij koos voor het ondernemerschap. Waarom? ‘‘Ik voelde dat er meer in me zat. Houd van uitdagingen en vind het geweldig om meerdere klanten te kunnen helpen. Ben gek op mensen, de afwisseling en mensen helpen bij zaken die zij complex vinden of waar ze hoofdpijn van krijgen. En dat alles, doe ik het liefst samen met mijn maat en partner Martijn. Heel vet om te zien hoe we in korte tijd onze klantenkring zo hebben kunnen uitbreiden.’’

Gelukkig is er – meestal – genoeg ruimte voor plezier en vrije tijd. ‘‘Als ik niet bij vrienden ben, dan maak ik het liefst meters op de motor. Het liefst in het buitenland. Dan neem ik m’n tent mee die ik uitstal op mooie plekken of soms ergens langs de weg. Even weg van werk en alles wat met technologie te maken heeft. Heerlijk. Echt leven, noem ik dat.”

Martijn

Mede-eigenaar

Vraag je in Horst naar ‘Martijn Bouw’, dan weet (bijna) iedereen het je – met een glimlach – te vertellen. Menig Horstenaar en Ermeloër kent Martijn wel. Hij is geboren en getogen in het Veluwse dorp en heeft de deuren platgelopen bij Ermelose huishoudens met techniek-error. 

Martijn draait zijn hand niet om voor extra werkuurtjes in de avonden of op een zaterdag. Maar naast hard werken, hoort ook hard rusten. Zo bezocht Martijn zijn broer in Mexico en met de voorjaarsvakanties boekt hij het liefst een skivakantie in de Oostenrijkse bergen. 

Waar zijn compagnon Harro het liefst motor rijdt en MotoGP bingt, klopt Martijn’s hart sneller van Formule 1 en mooie wagens rijden. “Met mijn vader heb ik een Volkswagen Buggy uit 1960. In de zomer vind ik het heerlijk om ermee te toeren!”

Meer weten over Martijn? Lees dan hier het interview óf volg hem op één van de social media kanalen door te klikken op de onderstaande icons.