Klantenverhalen

Klantverhaal LP Petersen

LP Petersen is expert in het leveren en plaatsen van nieuwe en gebruikte magazijnstellingen. Dankzij hun diensten kunnen dagelijks duizenden mensen veilig hun werkzaamheden in een magazijn uitvoeren. LP Petersen levert het transport en de montage van de stellingen in heel Nederland. We spraken Patrick Petersen over de samenwerking tussen LP Petersen en de ICT dienstverlener Vokus.

Waarom uitbesteden?

Zelf hebben wij totaal geen verstand van IT-zaken en hoe je dit het beste inricht voor onze organisatie. Wij zijn ons daarnaast er wel goed bewust van dat wij een goed ingerichte omgeving nodig hebben om onze producten te kunnen verkopen. Wij hebben geen tijd en zin om zelf uit te zoeken hoe dit werkt en besteden dit daarom liever uit aan een partij die hier verstand van heeft.

Wat heeft Vokus  bij LP Petersen gedaan?

Vokus heeft bij ons VOKUS-BUSINESS ingeregeld. Dit betekend dat de digitale werkplekken voor ons ingericht zijn en beheerd worden. We worden hierdoor compleet ontzorgt in onze digitale manier van werken. Je moet hierbij onder andere denken aan instellen en beheren van Microsoft 365, Outlook, Spamfilter, Back-up en Antivirus. Dankzij dit pakket kunnen wij ons bezig houden met de zaken waar wij zelf goed in zijn en weten wij dat de IT goed geregeld is.

Naast de digitale werkplekken heeft Vokus ook de beveiligingscamera’s geleverd en in beheer. Dit scheelt voor ons veel werk, omdat wij ons hier niet in hoefden te verdiepen. Dankzij deze beveiligingscamera’s is onze fysieke omgeving ook goed beveiligd.

Wat heeft de samenwerking met Vokus voor LP Petersen opgeleverd?

‘Wij kunnen nu de dingen doen waar we goed in zijn, zonder dat wij ons druk hoeven te maken over het functioneren van onze IT-omgeving’. Als er een IT-uitdaging is leggen wij deze bij Vokus neer en gaan wij met onze werkzaamheden door. We hebben dankzij Vokus kennis over IT binnen onze organisatie gehaald die wij zelf nooit hadden kunnen krijgen. Daarnaast heeft de samenwerking ervoor gezorgd dat wij een vertrouwensrelatie met Vokus hebben opgebouwd. ‘Wij weten dat we met een gerust hart problemen bij Vokus neer kunnen leggen en dat ze er dan naar gaan kijken’. Dit heeft rust en stabiliteit binnen onze organisatie gebracht.

‘Wij kunnen nu de dingen doen waar we goed in zijn, zonder dat wij ons druk hoeven te maken over het functioneren van onze IT-omgeving!’ 

Hoe is de samenwerking met Vokus ervaren?

De samenwerking met Vokus bevalt ontzettend goed, anders waren zij hier niet ook nog steeds actief. ‘We hebben allereerst erg goed contact met elkaar en spreken ‘dezelfde taal’. Daarnaast komt Vokus haar gemaakte afspraken na, wat de basis voor onze samenwerking is!’. Afspraken nakomen is voor LP Petersen met onze eigen klanten de basis van een samenwerking, dus daarom zoeken wij dit ook in onze leveranciers. Als ik een probleem heb dan weet ik dat zij ons gaan helpen en dat het opgelost wordt. Dit lukt misschien niet altijd direct, maar als wij Vokus nodig hebben zijn jullie er altijd en doen jullie keihard je best om ons te helpen. Ik weet dat ik mij niet druk hoef te maken over onze IT en kan mij met een gerust hart focussen op de dingen waar wij goed in zijn.

Wij hebben allereerst erg goed contact met elkaar en spreken ‘dezelfde taal’. Daarnaast komt Vokus haar gemaakte afspraken na, wat de basis voor onze samenwerking is!’

Ik weet daarnaast dat ik bij Vokus geen nummer ben, maar dat ik oprecht aandacht krijg. Wij voelen ons als klant daarom gewaardeerd en gezien. Wij zijn niet de grootste klant die je kan krijgen, maar toch krijgen wij de aandacht die wij nodig hebben. Deze waardering en aandacht zorgt ervoor dat wij ontzettend tevreden zijn over de samenwerking met Vokus.