Vokus

Klantenverhalen

Klantverhaal LP Petersen

LP Petersen is expert in het leveren en plaatsen van nieuwe en gebruikte magazijnstellingen. Dankzij hun diensten kunnen dagelijks duizenden mensen veilig hun werkzaamheden in een magazijn uitvoeren. LP Petersen levert het transport en de montage van de stellingen in heel Nederland. We spraken Patrick Petersen over de samenwerking tussen LP Petersen en de ICT dienstverlener Vokus.

Waarom uitbesteden?

Zelf hebben wij totaal geen verstand van IT-zaken en hoe je dit het beste inricht voor onze organisatie. Wij zijn ons daarnaast er wel goed bewust van dat wij een goed ingerichte omgeving nodig hebben om onze producten te kunnen verkopen. Wij hebben geen tijd en zin om zelf uit te zoeken hoe dit werkt en besteden dit daarom liever uit aan een partij die hier verstand van heeft.

Wat heeft Vokus  bij LP Petersen gedaan?

Vokus heeft bij ons VOKUS-BUSINESS ingeregeld. Dit betekend dat de digitale werkplekken voor ons ingericht zijn en beheerd worden. We worden hierdoor compleet ontzorgt in onze digitale manier van werken. Je moet hierbij onder andere denken aan instellen en beheren van Microsoft 365, Outlook, Spamfilter, Back-up en Antivirus. Dankzij dit pakket kunnen wij ons bezig houden met de zaken waar wij zelf goed in zijn en weten wij dat de IT goed geregeld is.

Naast de digitale werkplekken heeft Vokus ook de beveiligingscamera’s geleverd en in beheer. Dit scheelt voor ons veel werk, omdat wij ons hier niet in hoefden te verdiepen. Dankzij deze beveiligingscamera’s is onze fysieke omgeving ook goed beveiligd.

Wat heeft de samenwerking met Vokus voor LP Petersen opgeleverd?

‘Wij kunnen nu de dingen doen waar we goed in zijn, zonder dat wij ons druk hoeven te maken over het functioneren van onze IT-omgeving’. Als er een IT-uitdaging is leggen wij deze bij Vokus neer en gaan wij met onze werkzaamheden door. We hebben dankzij Vokus kennis over IT binnen onze organisatie gehaald die wij zelf nooit hadden kunnen krijgen. Daarnaast heeft de samenwerking ervoor gezorgd dat wij een vertrouwensrelatie met Vokus hebben opgebouwd. ‘Wij weten dat we met een gerust hart problemen bij Vokus neer kunnen leggen en dat ze er dan naar gaan kijken’. Dit heeft rust en stabiliteit binnen onze organisatie gebracht.

‘Wij kunnen nu de dingen doen waar we goed in zijn, zonder dat wij ons druk hoeven te maken over het functioneren van onze IT-omgeving!’ 

Hoe is de samenwerking met Vokus ervaren?

De samenwerking met Vokus bevalt ontzettend goed, anders waren zij hier niet ook nog steeds actief. ‘We hebben allereerst erg goed contact met elkaar en spreken ‘dezelfde taal’. Daarnaast komt Vokus haar gemaakte afspraken na, wat de basis voor onze samenwerking is!’. Afspraken nakomen is voor LP Petersen met onze eigen klanten de basis van een samenwerking, dus daarom zoeken wij dit ook in onze leveranciers. Als ik een probleem heb dan weet ik dat zij ons gaan helpen en dat het opgelost wordt. Dit lukt misschien niet altijd direct, maar als wij Vokus nodig hebben zijn jullie er altijd en doen jullie keihard je best om ons te helpen. Ik weet dat ik mij niet druk hoef te maken over onze IT en kan mij met een gerust hart focussen op de dingen waar wij goed in zijn.

Wij hebben allereerst erg goed contact met elkaar en spreken ‘dezelfde taal’. Daarnaast komt Vokus haar gemaakte afspraken na, wat de basis voor onze samenwerking is!’

Ik weet daarnaast dat ik bij Vokus geen nummer ben, maar dat ik oprecht aandacht krijg. Wij voelen ons als klant daarom gewaardeerd en gezien. Wij zijn niet de grootste klant die je kan krijgen, maar toch krijgen wij de aandacht die wij nodig hebben. Deze waardering en aandacht zorgt ervoor dat wij ontzettend tevreden zijn over de samenwerking met Vokus.

Mattias

HBO-ICT Cyber Security & Cloud stagiair

Deze 23-jarige student aan de Hogeschool Utrecht heeft niet alleen een druk academisch leven, maar jongleert ook met een ‘spannende’ stageopdracht bij Vokus én een interessante baan als Apple-reparateur.

Mattias Ruiter is een jonge en ambitieuze student aan de Hogeschool Utrecht, waar hij HBO-ICT Cyber Security & Cloud studeert.

Everything Apple

Maarrr, zijn intellectuele avonturen beperken zich niet tot de schoolbanken. Hij werkt ook als Apple-reparateur, waar hij iPhones, iPads en Macs onder de loep neemt en weer tot leven brengt. Dat is zeker geen gemakkelijke taak, maar Mattias heeft er duidelijk een passie voor. En superhandig voor ons natuurlijk :).

‘Werken zul je!’

Mattias maakt momenteel deel uit van het Vokus-team voor zijn stageopdracht. Zijn eerste indruk? ‘‘Een gezellig team dat van doorwerken houdt, maar ook altijd tijd heeft voor een lach. De echte droge mannenhumor bewaren we uiteraard wel voor de momenten als Anne Rosa even een bakkie aan ‘t halen is en Romy en Merel niet op kantoor zijn;). Een perfecte omgeving om te groeien en leren voor mij!’’

Merel

Contentmaker en designer

Merel is één van de creatieve geesten achter de social media creaties van Vokus. Ze gaat ‘al een tijdje mee’ met de mannen: twee jaar geleden ontwikkelde zij namelijk de look and feel zoals het logo, de kleuren en een passende bedrijfsnaam. “Dit was ontzettend uitdagend en mooi om te doen. Vooral ‘het gesprekje’ voeren met de mannen over hun ‘Waarom’ staat hen het meeste bij. Daar grinnik ik vandaag de dag om, hoeveel indruk zoiets maakt!” 

Funny Facts

Tech-blooper?
“Heb je even?! Thee smijten over m’n toetsenbord, een telefoon die uit m’n handen glipt in de wc-pot of wachtwoorden kwijtraken…”

Favo gadget?
“Mijn tekentablet met pen. Daarmee werk ik mijn schetsen en tekeningen uit, zoals een logo in het programma Illustrator. Sorry voor het designer-jargon, in andere woorden: een geweldig programma om tekeningen en schetsen ‘in het echte leven’ te digitaliseren. Is dit nog steeds jargon?”

Romy

Contentmaker en marketingbaas

Romy is de andere creatieve geest achter de social media creaties van Vokus. Ze kent de mannen van toen zij nog geen eigen kantoor hadden, maar een flexplek huurden. Romy werkte destijds in hetzelfde pand. Na het eerste gesprek werd direct duidelijk: Martijn en Harro zijn goed in de dingen waar Romy niks mee te maken wil hebben en andersom. Een samenwerking was dus snel geboren.

Funny Facts

Tech-blooper?
“Haha nou daar waren Harro en Martijn zelf bij. Dat was in de tijd dat we samen in hetzelfde pand flexplekken huurden. Ik besloot een halve liter groene thee over mijn Macbook te gieten. Dat was echt super. Gelukkig schoten de mannen meteen te hulp. De laptop werd door zijn verdrinking wel wat trager maar na een goede opschoonbeurt door Harro, loopt ‘ie weer als een zonnetje.”

Favo gadget?
“Denk toch wel m’n drone. Dit klinkt misschien wat dramatisch, maar de eerste keer dat ik hem liet opstijgen en met zonsondergang boven ‘t Wolderwijd vloog om het schitterende uitzicht vast te leggen, had ik serieus de tranen in mijn ogen. Zulke mooie beelden had ik nog nooit gemaakt! Video’s en foto’s gemaakt vanuit de lucht voegen voor mij altijd wat extra’s toe. Een ander perspectief en een meer ‘vrij gevoel’. Daarnaast is het altijd tof om naar nieuwe plekken te rijden en de buurt te verkennen vanuit de lucht. Echt een cool ding!”

Anne Rosa

Office Manager

Deze sprankelende dame ‘uut Elspeet’ is een top toevoeging aan ons team. Benieuwd naar wat ze doet? En hoe je haar écht vrolijk kunt maken? Hieronder maak je kennis met Anne Rosa! 👇

Mijn loopbaan begon in de zorg, waar ik terechtkwam na – jawel – een zorgopleiding te hebben gevolgd. Ik vervolgde mijn carrière in de modewereld. Heel wat anders maar ook erg leuk. Hier had ik 7 geweldige jaren waarin voornamelijk vrouwen mij omringden binnen m’n werk. En nu, wéér een ‘kleine’ switch waarin ik aan mijn eigen avontuur mag bouwen als Virtual Assistent. Met als hoofddoel: dienstbaar zijn en helpen daar waar de ondernemer zelf continu tegenaanloopt. Geweldig!

Binnen Vokus werk ik onder de functienaam Office Manager. Zo iemand die lekker veel mag regelen en ontzorgen zodat de mannen hier op ‘t honk zich kunnen focussen op waar zij het best in zijn. Top zo! Ik focus me vooral op de administratie. Waar anderen hier met gierende banden voor wegscheuren, vind ik dat heerlijk om te doen. En in het weekend? Dan houd ik het vooral een bourgondische leefstijl op na; lekker eten met een goed glas wijn samen met vrienden en familie.”

Harro

Mede-eigenaar

Effe kennismaken met… mede-eigenaar Harro! Harro wie? Harro van de Weetering. En weten dat doet ‘ie. Tenminste, als het om ICT-gerelateerde zaken gaat. Harro is 25 lentes jong en woont in Voorthuizen. Voordat hij met compagnon Martijn Vokus startte, werkte hij als fulltime systeembeheerder.

En naast dat ‘ie daar druk genoeg mee was, trok de enthousiaste Voorthuizenaar de stoute schoenen aan: hij koos voor het ondernemerschap. Waarom? ‘‘Ik voelde dat er meer in me zat. Houd van uitdagingen en vind het geweldig om meerdere klanten te kunnen helpen. Ben gek op mensen, de afwisseling en mensen helpen bij zaken die zij complex vinden of waar ze hoofdpijn van krijgen. En dat alles, doe ik het liefst samen met mijn maat en partner Martijn. Heel vet om te zien hoe we in korte tijd onze klantenkring zo hebben kunnen uitbreiden.’’

Gelukkig is er – meestal – genoeg ruimte voor plezier en vrije tijd. ‘‘Als ik niet bij vrienden ben, dan maak ik het liefst meters op de motor. Het liefst in het buitenland. Dan neem ik m’n tent mee die ik uitstal op mooie plekken of soms ergens langs de weg. Even weg van werk en alles wat met technologie te maken heeft. Heerlijk. Echt leven, noem ik dat.”

Martijn

Mede-eigenaar

Vraag je in Horst naar ‘Martijn Bouw’, dan weet (bijna) iedereen het je – met een glimlach – te vertellen. Menig Horstenaar en Ermeloër kent Martijn wel. Hij is geboren en getogen in het Veluwse dorp en heeft de deuren platgelopen bij Ermelose huishoudens met techniek-error. 

Martijn draait zijn hand niet om voor extra werkuurtjes in de avonden of op een zaterdag. Maar naast hard werken, hoort ook hard rusten. Zo bezocht Martijn zijn broer in Mexico en met de voorjaarsvakanties boekt hij het liefst een skivakantie in de Oostenrijkse bergen. 

Waar zijn compagnon Harro het liefst motor rijdt en MotoGP bingt, klopt Martijn’s hart sneller van Formule 1 en mooie wagens rijden. “Met mijn vader heb ik een Volkswagen Buggy uit 1960. In de zomer vind ik het heerlijk om ermee te toeren!”

Meer weten over Martijn? Lees dan hier het interview óf volg hem op één van de social media kanalen door te klikken op de onderstaande icons.