Vokus

Klantverhalen

Klantverhaal VBV Advocaten

VBV Advocaten biedt ijzersterke juridische rechtsbijstand op het gebied van arbeidsrecht, ondernemingsrecht en algemeen civiel recht. De geboden kwaliteit in combinatie met de persoonlijke betrokkenheid van de advocaat voor de cliënt en zijn zaak, zorgt ervoor dat zowel een ondernemer als een particulier met een gerust hart zijn zaak in handen van dit advocatenkantoor kan leggen. We spraken Angelique Verweij over de samenwerking tussen VBV Advocatenen de ICT dienstverlener Vokus. 

Waarom IT uitbesteden?

Wij vinden dat je de dingen moet doen waar je goed in bent en al het andere beter kan uitbesteden aan mensen die daar wel goed in zijn. In onze dienstverlening is het gebruik van een computer noodzakelijk, waardoor een goede en stabiele IT-leverancier noodzakelijk is. Over onze vorige IT-partner waren wij niet tevreden, waarna wij rond zijn gaan kijken naar een nieuwe partner. Wij hebben Vokus in het verleden geholpen met het opstellen van juridische documenten, waardoor de eerste klik met Vokus er al was. Om deze reden hebben wij toen Vokus benaderd om te kijken of zij ons verder konden helpen. Wij zijn geen groot kantoor en vinden persoonlijk contact met onze cliënten ontzettend belangrijk. Dit zoeken wij daarom ook bij onze IT leverancier. Ik wil geen nummer zijn bij een organisatie waar niemand ons kent, maar juist een band hebben met de leverancier. Als iemand weet wat er speelt en ons kent is dit de juiste basis voor een goede samenwerking. Het persoonlijke en de korte lijntjes zijn voor ons  van extra waarde in een samenwerking.

Waar moet een IT leverancier aan voldoen?

Een goede IT-leverancier is een partner waar korte lijntjes mee gehouden kunnen worden en die persoonlijk betrokken is bij zijn klanten. Wij werken met vertrouwelijke gegevens, waardoor het van groot belang is dat je je IT-partner kan vertrouwen en dat je er zeker van bent dat het goed komt als je een probleem hebt. Dit is wat we noemen een vertrouwensrelatie. Snelle service is voor ons ook erg belangrijk. Een goede IT-leverancier moet in staat zijn om snel te reageren en problemen op te lossen voordat ze uit de hand lopen.

Daarnaast vinden wij het fijn als een IT-leverancier informeel is. Wij willen niet met een afstandelijke leverancier te maken hebben, maar met iemand die toegankelijk is en die ons op ons gemak stelt. Dit helpt om een vertrouwensrelatie op te bouwen en om een goede werkrelatie te onderhouden.

Wat heeft Vokus voor VBV gedaan?

Vokus heeft allereerst nieuwe netwerkapparatuur geleverd en deze ingeregeld. Wij zijn van een fysieke server overgaan naar het volledig in de Cloud werken. ‘Met deze nieuwe apparatuur en inrichting hebben we de prestaties en betrouwbaarheid van onze systemen vergroot, waardoor we onze werkzaamheden efficiënter en effectiever kunnen uitvoeren’.

‘Met deze nieuwe apparatuur en inrichting hebben we de prestaties en betrouwbaarheid van onze systemen vergroot, waardoor we onze werkzaamheden efficiënter en effectiever kunnen uitvoeren’

Daarnaast is VOKUS-BUSINESS geïmplementeerd, wat ons in staat stelt om onze IT-omgeving efficiënter te beheren en om snel te reageren op eventuele problemen. Dit betekent dat we ons kunnen richten op wat het belangrijkste is: het voldoen aan de behoeften van onze klanten. Onderdelen die bij VOKUS-BUSINESS geïmplementeerd zijn, zijn onder andere de inrichting van onze Outlook-mail, SharePoint, Antivirus en de back-up.

Met de afgeronde implementatie van het nieuwe netwerk, de nieuwe apparatuur en de overgang naar de cloud, is ons bedrijf klaar voor de toekomst. De inrichting van het netwerk was een belangrijke stap om ervoor te zorgen dat onze IT-infrastructuur snel, betrouwbaar en schaalbaar is.

Wat heeft het voor VBV opgeleverd?

Dankzij de nieuwe omgeving kunnen onze medewerkers op iedere locatie die zij willen veilig werken. Vroeger waren wij afhankelijk van onze vaste server, maar de nieuwe situatie geeft ons nu veel flexibiliteit. Ook hebben wij nu een stabiele en veilige werkomgeving, waardoor wij ons geen zorgen hoeven te maken over de veiligheid van de data waar we mee werken. Als laatste is het ook fijn om een vast aanspreekpunt te hebben voor al onze vragen en problemen. Vokus staat altijd voor ons klaar om ons te helpen met het onderhouden en beheren van onze cloudomgeving. Dit geeft ons rust en vertrouwen in onze IT-infrastructuur.

Wat vind je van de samenwerking?

Wij zijn erg tevreden over de samenwerking met Vokus. Jullie zijn betrokken bij onze organisatie en zijn daarnaast een betrouwbare partner. ‘Als jullie iets beloven komen jullie de afspraken na, waardoor wij een vertrouwensrelatie hebben opgebouwd’. Daarnaast zijn jullie persoonlijk betrokken en sluiten jullie goed aan bij onze bedrijfscultuur.

‘Als jullie iets beloven komen jullie de afspraken na, waardoor wij een vertrouwensrelatie hebben opgebouwd’

De werkzaamheden die jullie hebben uitgevoerd waren kwalitatief goed en hebben onze organisatie daadwerkelijk geholpen. Dit heeft ervoor gezorgd dat jullie je hebben bewezen als een waardevolle IT-partner.

Mattias

HBO-ICT Cyber Security & Cloud stagiair

Deze 23-jarige student aan de Hogeschool Utrecht heeft niet alleen een druk academisch leven, maar jongleert ook met een ‘spannende’ stageopdracht bij Vokus én een interessante baan als Apple-reparateur.

Mattias Ruiter is een jonge en ambitieuze student aan de Hogeschool Utrecht, waar hij HBO-ICT Cyber Security & Cloud studeert.

Everything Apple

Maarrr, zijn intellectuele avonturen beperken zich niet tot de schoolbanken. Hij werkt ook als Apple-reparateur, waar hij iPhones, iPads en Macs onder de loep neemt en weer tot leven brengt. Dat is zeker geen gemakkelijke taak, maar Mattias heeft er duidelijk een passie voor. En superhandig voor ons natuurlijk :).

‘Werken zul je!’

Mattias maakt momenteel deel uit van het Vokus-team voor zijn stageopdracht. Zijn eerste indruk? ‘‘Een gezellig team dat van doorwerken houdt, maar ook altijd tijd heeft voor een lach. De echte droge mannenhumor bewaren we uiteraard wel voor de momenten als Anne Rosa even een bakkie aan ‘t halen is en Romy en Merel niet op kantoor zijn;). Een perfecte omgeving om te groeien en leren voor mij!’’

Merel

Contentmaker en designer

Merel is één van de creatieve geesten achter de social media creaties van Vokus. Ze gaat ‘al een tijdje mee’ met de mannen: twee jaar geleden ontwikkelde zij namelijk de look and feel zoals het logo, de kleuren en een passende bedrijfsnaam. “Dit was ontzettend uitdagend en mooi om te doen. Vooral ‘het gesprekje’ voeren met de mannen over hun ‘Waarom’ staat hen het meeste bij. Daar grinnik ik vandaag de dag om, hoeveel indruk zoiets maakt!” 

Funny Facts

Tech-blooper?
“Heb je even?! Thee smijten over m’n toetsenbord, een telefoon die uit m’n handen glipt in de wc-pot of wachtwoorden kwijtraken…”

Favo gadget?
“Mijn tekentablet met pen. Daarmee werk ik mijn schetsen en tekeningen uit, zoals een logo in het programma Illustrator. Sorry voor het designer-jargon, in andere woorden: een geweldig programma om tekeningen en schetsen ‘in het echte leven’ te digitaliseren. Is dit nog steeds jargon?”

Romy

Contentmaker en marketingbaas

Romy is de andere creatieve geest achter de social media creaties van Vokus. Ze kent de mannen van toen zij nog geen eigen kantoor hadden, maar een flexplek huurden. Romy werkte destijds in hetzelfde pand. Na het eerste gesprek werd direct duidelijk: Martijn en Harro zijn goed in de dingen waar Romy niks mee te maken wil hebben en andersom. Een samenwerking was dus snel geboren.

Funny Facts

Tech-blooper?
“Haha nou daar waren Harro en Martijn zelf bij. Dat was in de tijd dat we samen in hetzelfde pand flexplekken huurden. Ik besloot een halve liter groene thee over mijn Macbook te gieten. Dat was echt super. Gelukkig schoten de mannen meteen te hulp. De laptop werd door zijn verdrinking wel wat trager maar na een goede opschoonbeurt door Harro, loopt ‘ie weer als een zonnetje.”

Favo gadget?
“Denk toch wel m’n drone. Dit klinkt misschien wat dramatisch, maar de eerste keer dat ik hem liet opstijgen en met zonsondergang boven ‘t Wolderwijd vloog om het schitterende uitzicht vast te leggen, had ik serieus de tranen in mijn ogen. Zulke mooie beelden had ik nog nooit gemaakt! Video’s en foto’s gemaakt vanuit de lucht voegen voor mij altijd wat extra’s toe. Een ander perspectief en een meer ‘vrij gevoel’. Daarnaast is het altijd tof om naar nieuwe plekken te rijden en de buurt te verkennen vanuit de lucht. Echt een cool ding!”

Anne Rosa

Office Manager

Deze sprankelende dame ‘uut Elspeet’ is een top toevoeging aan ons team. Benieuwd naar wat ze doet? En hoe je haar écht vrolijk kunt maken? Hieronder maak je kennis met Anne Rosa! 👇

Mijn loopbaan begon in de zorg, waar ik terechtkwam na – jawel – een zorgopleiding te hebben gevolgd. Ik vervolgde mijn carrière in de modewereld. Heel wat anders maar ook erg leuk. Hier had ik 7 geweldige jaren waarin voornamelijk vrouwen mij omringden binnen m’n werk. En nu, wéér een ‘kleine’ switch waarin ik aan mijn eigen avontuur mag bouwen als Virtual Assistent. Met als hoofddoel: dienstbaar zijn en helpen daar waar de ondernemer zelf continu tegenaanloopt. Geweldig!

Binnen Vokus werk ik onder de functienaam Office Manager. Zo iemand die lekker veel mag regelen en ontzorgen zodat de mannen hier op ‘t honk zich kunnen focussen op waar zij het best in zijn. Top zo! Ik focus me vooral op de administratie. Waar anderen hier met gierende banden voor wegscheuren, vind ik dat heerlijk om te doen. En in het weekend? Dan houd ik het vooral een bourgondische leefstijl op na; lekker eten met een goed glas wijn samen met vrienden en familie.”

Harro

Mede-eigenaar

Effe kennismaken met… mede-eigenaar Harro! Harro wie? Harro van de Weetering. En weten dat doet ‘ie. Tenminste, als het om ICT-gerelateerde zaken gaat. Harro is 25 lentes jong en woont in Voorthuizen. Voordat hij met compagnon Martijn Vokus startte, werkte hij als fulltime systeembeheerder.

En naast dat ‘ie daar druk genoeg mee was, trok de enthousiaste Voorthuizenaar de stoute schoenen aan: hij koos voor het ondernemerschap. Waarom? ‘‘Ik voelde dat er meer in me zat. Houd van uitdagingen en vind het geweldig om meerdere klanten te kunnen helpen. Ben gek op mensen, de afwisseling en mensen helpen bij zaken die zij complex vinden of waar ze hoofdpijn van krijgen. En dat alles, doe ik het liefst samen met mijn maat en partner Martijn. Heel vet om te zien hoe we in korte tijd onze klantenkring zo hebben kunnen uitbreiden.’’

Gelukkig is er – meestal – genoeg ruimte voor plezier en vrije tijd. ‘‘Als ik niet bij vrienden ben, dan maak ik het liefst meters op de motor. Het liefst in het buitenland. Dan neem ik m’n tent mee die ik uitstal op mooie plekken of soms ergens langs de weg. Even weg van werk en alles wat met technologie te maken heeft. Heerlijk. Echt leven, noem ik dat.”

Martijn

Mede-eigenaar

Vraag je in Horst naar ‘Martijn Bouw’, dan weet (bijna) iedereen het je – met een glimlach – te vertellen. Menig Horstenaar en Ermeloër kent Martijn wel. Hij is geboren en getogen in het Veluwse dorp en heeft de deuren platgelopen bij Ermelose huishoudens met techniek-error. 

Martijn draait zijn hand niet om voor extra werkuurtjes in de avonden of op een zaterdag. Maar naast hard werken, hoort ook hard rusten. Zo bezocht Martijn zijn broer in Mexico en met de voorjaarsvakanties boekt hij het liefst een skivakantie in de Oostenrijkse bergen. 

Waar zijn compagnon Harro het liefst motor rijdt en MotoGP bingt, klopt Martijn’s hart sneller van Formule 1 en mooie wagens rijden. “Met mijn vader heb ik een Volkswagen Buggy uit 1960. In de zomer vind ik het heerlijk om ermee te toeren!”

Meer weten over Martijn? Lees dan hier het interview óf volg hem op één van de social media kanalen door te klikken op de onderstaande icons.