Vokus

Klantverhalen

Klantverhaal Velten & De With

Velten & De With is een toonaangevende financieel dienstverlener. Zij zorgen met hun Finance Professionals ervoor dat klanten op een passende manier worden geholpen met hun financiële vraagstukken. Velten & De With werkt met haar medewerkers voor diverse opdrachtgevers door heel Nederland.

Velten&deWith-Vokus

Waarom Vokus?

Velten & De With heeft vanaf de oprichting van de organisatie haar eigen digitale omgeving opgezet. De omgeving was vrij eenvoudig, omdat wij de kennis niet in huis hadden. Het beheer van de omgeving werd gedaan door een bekende, maar die stopte hier na enige tijd mee. In deze periode was Velten & De With sterk aan het groeien en daarom hadden wij behoefte aan een professioneel ingerichte omgeving en bijbehorende ondersteuning. Een betrouwbare en aansluitende digitale omgeving is namelijk noodzakelijk voor de continuïteit van de organisatie. ‘Ik had ergens wel het idee dat we het goed ingeregeld hadden, maar wist dit niet zeker’. De zekerheid van een goed ingerichte omgeving is voor ons noodzakelijk, zodat wij weten dat wij altijd hierop terug kunnen vallen.

Dit was het moment dat wij opzoek zijn gegaan naar een IT-partner die ons hierbij kon gaan ondersteunen. Wij vinden het belangrijk dat een IT-partner aansluit bij onze werkwijze en waarden, zodat we een duurzame relatie op kunnen bouwen. Via mond-op-mondreclame zijn wij bij Vokus terecht gekomen en dit klikte vanaf het begin. Ik heb inhoudelijk niet zoveel verstand van de werkzaamheden die Vokus bij ons uitvoert, maar zij helpen ons goed en snel waardoor er een goede vertrouwensband is gekomen. ‘Voordat Vokus kwam was onze IT-omgeving kwetsbaar, wat schadelijk kon zijn voor de continuïteit van ons bedrijf. Nu weet ik dat het goed zit en kan ik mij met een gerust hart bezighouden met de zaken waar ik goed in ben!’.

Waar moet een IT-leverancier aan voldoen?

Wij vragen van een leverancier snelheid, betrouwbaarheid en bereikbaarheid. Daarnaast willen wij een vertrouwensrelatie met onze leverancier opbouwen net zoals dat wij met onze klanten doen. De IT-wereld veranderd snel en ik wil dit niet bijhouden, maar kunnen vertrouwen dat onze leverancier dit voor ons doet. Als een leverancier aan deze punten voldoet kan ik mijn IT met een goed gevoel uitbesteden, waardoor er rust en stabiliteit binnen onze organisatie ontstaat. Als je deze punten samenvat kan je dit het beste doen met het woord ‘ontzorgen’.

Wat heeft Vokus bij Velten & De With gedaan?

Vokus heeft voor ons de Office 365 omgeving en bijbehorende beveiliging ingericht, werkplekken ingericht en is bezig met ons om de inrichting van VOKUS BUSINESS voor te bereiden. Met VOKUS BUSINESS wordt de complete digitale werkplek ingericht. Allereerst krijgen wij een aansluitende online omgeving waar wij met collega’s samen in documenten kunnen werken, kunnen mailen met collega’s /externen en via Teams eenvoudig videovergaderingen kunnen opzetten. Daarnaast is de back-up en beveiliging van de omgeving onderdeel van VOKUS BUSINESS, waardoor de complete omgeving wordt verzorgd.

Ook is Vokus bezig met het opzetten van de telefonie (VOKUS-VOICE) en het internet (VOKUS-CONNECT) in ons kantoor. Op deze manier hebben wij alles wat met online werken te maken heeft uitbesteed aan één partij, wat voor ons overzichtelijk en makkelijk is.

Wat heeft de samenwerking met Vokus voor Velten & De With opgeleverd

Continuïteit! Wij bezuinigen niet op apparatuur/IT, waardoor wij nu als organisatie stabiliteit hebben gekregen. Dit kost onder aan de streep wat meer geld, maar dat betaalt zich direct terug. Mocht er toch iets niet goed gaan hebben we een telefoonnummer (aanspreekpunt) waarvan ik weet dat ik die altijd kan bellen en dat het dan opgelost wordt. We hebben met Vokus een betrouwbare IT-partner die aansluit bij onze manier van werken en doen.

Hoe is de samenwerking met Vokus ervaren?

We hebben een hele prettige samenwerking met Vokus! Jullie zijn een toegankelijke en betrouwbare partner voor ons. Alleen al de gedachte dat er altijd een expert met ons mee kan denken en het op gaat lossen geeft veel rust binnen onze organisatie. Voor een gemiddelde ondernemer is de ICT een ‘black box’ en onze vertrouwensrelatie zorgt ervoor dat ik dit zonder zorg uit durf te besteden aan jullie.

Mattias

HBO-ICT Cyber Security & Cloud stagiair

Deze 23-jarige student aan de Hogeschool Utrecht heeft niet alleen een druk academisch leven, maar jongleert ook met een ‘spannende’ stageopdracht bij Vokus én een interessante baan als Apple-reparateur.

Mattias Ruiter is een jonge en ambitieuze student aan de Hogeschool Utrecht, waar hij HBO-ICT Cyber Security & Cloud studeert.

Everything Apple

Maarrr, zijn intellectuele avonturen beperken zich niet tot de schoolbanken. Hij werkt ook als Apple-reparateur, waar hij iPhones, iPads en Macs onder de loep neemt en weer tot leven brengt. Dat is zeker geen gemakkelijke taak, maar Mattias heeft er duidelijk een passie voor. En superhandig voor ons natuurlijk :).

‘Werken zul je!’

Mattias maakt momenteel deel uit van het Vokus-team voor zijn stageopdracht. Zijn eerste indruk? ‘‘Een gezellig team dat van doorwerken houdt, maar ook altijd tijd heeft voor een lach. De echte droge mannenhumor bewaren we uiteraard wel voor de momenten als Anne Rosa even een bakkie aan ‘t halen is en Romy en Merel niet op kantoor zijn;). Een perfecte omgeving om te groeien en leren voor mij!’’

Merel

Contentmaker en designer

Merel is één van de creatieve geesten achter de social media creaties van Vokus. Ze gaat ‘al een tijdje mee’ met de mannen: twee jaar geleden ontwikkelde zij namelijk de look and feel zoals het logo, de kleuren en een passende bedrijfsnaam. “Dit was ontzettend uitdagend en mooi om te doen. Vooral ‘het gesprekje’ voeren met de mannen over hun ‘Waarom’ staat hen het meeste bij. Daar grinnik ik vandaag de dag om, hoeveel indruk zoiets maakt!” 

Funny Facts

Tech-blooper?
“Heb je even?! Thee smijten over m’n toetsenbord, een telefoon die uit m’n handen glipt in de wc-pot of wachtwoorden kwijtraken…”

Favo gadget?
“Mijn tekentablet met pen. Daarmee werk ik mijn schetsen en tekeningen uit, zoals een logo in het programma Illustrator. Sorry voor het designer-jargon, in andere woorden: een geweldig programma om tekeningen en schetsen ‘in het echte leven’ te digitaliseren. Is dit nog steeds jargon?”

Romy

Contentmaker en marketingbaas

Romy is de andere creatieve geest achter de social media creaties van Vokus. Ze kent de mannen van toen zij nog geen eigen kantoor hadden, maar een flexplek huurden. Romy werkte destijds in hetzelfde pand. Na het eerste gesprek werd direct duidelijk: Martijn en Harro zijn goed in de dingen waar Romy niks mee te maken wil hebben en andersom. Een samenwerking was dus snel geboren.

Funny Facts

Tech-blooper?
“Haha nou daar waren Harro en Martijn zelf bij. Dat was in de tijd dat we samen in hetzelfde pand flexplekken huurden. Ik besloot een halve liter groene thee over mijn Macbook te gieten. Dat was echt super. Gelukkig schoten de mannen meteen te hulp. De laptop werd door zijn verdrinking wel wat trager maar na een goede opschoonbeurt door Harro, loopt ‘ie weer als een zonnetje.”

Favo gadget?
“Denk toch wel m’n drone. Dit klinkt misschien wat dramatisch, maar de eerste keer dat ik hem liet opstijgen en met zonsondergang boven ‘t Wolderwijd vloog om het schitterende uitzicht vast te leggen, had ik serieus de tranen in mijn ogen. Zulke mooie beelden had ik nog nooit gemaakt! Video’s en foto’s gemaakt vanuit de lucht voegen voor mij altijd wat extra’s toe. Een ander perspectief en een meer ‘vrij gevoel’. Daarnaast is het altijd tof om naar nieuwe plekken te rijden en de buurt te verkennen vanuit de lucht. Echt een cool ding!”

Anne Rosa

Office Manager

Deze sprankelende dame ‘uut Elspeet’ is een top toevoeging aan ons team. Benieuwd naar wat ze doet? En hoe je haar écht vrolijk kunt maken? Hieronder maak je kennis met Anne Rosa! 👇

Mijn loopbaan begon in de zorg, waar ik terechtkwam na – jawel – een zorgopleiding te hebben gevolgd. Ik vervolgde mijn carrière in de modewereld. Heel wat anders maar ook erg leuk. Hier had ik 7 geweldige jaren waarin voornamelijk vrouwen mij omringden binnen m’n werk. En nu, wéér een ‘kleine’ switch waarin ik aan mijn eigen avontuur mag bouwen als Virtual Assistent. Met als hoofddoel: dienstbaar zijn en helpen daar waar de ondernemer zelf continu tegenaanloopt. Geweldig!

Binnen Vokus werk ik onder de functienaam Office Manager. Zo iemand die lekker veel mag regelen en ontzorgen zodat de mannen hier op ‘t honk zich kunnen focussen op waar zij het best in zijn. Top zo! Ik focus me vooral op de administratie. Waar anderen hier met gierende banden voor wegscheuren, vind ik dat heerlijk om te doen. En in het weekend? Dan houd ik het vooral een bourgondische leefstijl op na; lekker eten met een goed glas wijn samen met vrienden en familie.”

Harro

Mede-eigenaar

Effe kennismaken met… mede-eigenaar Harro! Harro wie? Harro van de Weetering. En weten dat doet ‘ie. Tenminste, als het om ICT-gerelateerde zaken gaat. Harro is 25 lentes jong en woont in Voorthuizen. Voordat hij met compagnon Martijn Vokus startte, werkte hij als fulltime systeembeheerder.

En naast dat ‘ie daar druk genoeg mee was, trok de enthousiaste Voorthuizenaar de stoute schoenen aan: hij koos voor het ondernemerschap. Waarom? ‘‘Ik voelde dat er meer in me zat. Houd van uitdagingen en vind het geweldig om meerdere klanten te kunnen helpen. Ben gek op mensen, de afwisseling en mensen helpen bij zaken die zij complex vinden of waar ze hoofdpijn van krijgen. En dat alles, doe ik het liefst samen met mijn maat en partner Martijn. Heel vet om te zien hoe we in korte tijd onze klantenkring zo hebben kunnen uitbreiden.’’

Gelukkig is er – meestal – genoeg ruimte voor plezier en vrije tijd. ‘‘Als ik niet bij vrienden ben, dan maak ik het liefst meters op de motor. Het liefst in het buitenland. Dan neem ik m’n tent mee die ik uitstal op mooie plekken of soms ergens langs de weg. Even weg van werk en alles wat met technologie te maken heeft. Heerlijk. Echt leven, noem ik dat.”

Martijn

Mede-eigenaar

Vraag je in Horst naar ‘Martijn Bouw’, dan weet (bijna) iedereen het je – met een glimlach – te vertellen. Menig Horstenaar en Ermeloër kent Martijn wel. Hij is geboren en getogen in het Veluwse dorp en heeft de deuren platgelopen bij Ermelose huishoudens met techniek-error. 

Martijn draait zijn hand niet om voor extra werkuurtjes in de avonden of op een zaterdag. Maar naast hard werken, hoort ook hard rusten. Zo bezocht Martijn zijn broer in Mexico en met de voorjaarsvakanties boekt hij het liefst een skivakantie in de Oostenrijkse bergen. 

Waar zijn compagnon Harro het liefst motor rijdt en MotoGP bingt, klopt Martijn’s hart sneller van Formule 1 en mooie wagens rijden. “Met mijn vader heb ik een Volkswagen Buggy uit 1960. In de zomer vind ik het heerlijk om ermee te toeren!”

Meer weten over Martijn? Lees dan hier het interview óf volg hem op één van de social media kanalen door te klikken op de onderstaande icons.