Vokus

Quick Reads

Mag ‘t een beetje meer MEREL? 🎉

Onze creatieve communicatietalent is vandaag namelijk jarig!

Met haar digitale vaardigheden, sprankelijke persoonlijkheid en mooie hart, maakt ze de wereld én onze website en social media kanalen echt een heel stuk mooier. Vandaag is haar verjaardag en willen we d’r wel wel voor een keer met jullie delen ;)! Merel beter leren kennen? Aanrader! Dat doe je in het gesprek hieronder. Duik er gauw in!📱✨

Wat vind je het leukst om te doen voor VOKUS? “Interviewgesprekken voeren met het VOKUS-team en klanten. Het is persoonlijk en je kijkt door de bril van een ander naar VOKUS op verschillende manieren. Grappig om te ontdekken wat hier dan allemaal uitkomt: de positieve woorden komen in ieder geval opvallend vaak overeen 😉!”

Waar snap je he-le-maal niks van wat de mannen wel snappen? “Coderen, tot in de puntjes kunnen structureren op lange termijn en potentiële cybergevaren ontdekken (en hoe hier mee om te gaan).”

Wat is je grootste IT struggle? “Beheren en structureren van verschillende systemen. Waar gebruik je wat voor en hoe werkt dit allemaal samen? Ik heb het idee dat ik VEEL MEER kan halen uit bepaalde programma’s, alleen weet ik niet waar ik moet beginnen. Oh, en het voorkomen van een trage laptop: hoe?!”

Weg met vakjargon!

Op welke IT-innovatie wacht jij die je werk nog leuker/makkelijker zouden maken? “Een applicatie die bij alle teksten of verslagen die ik mag lezen, linearecta het vakjargon eruit filtert én er een gezellig verhaal van schrijft in begrijpelijke taal.”

Zonder welke digitale gadget kan je echt niet? “Mijn MacBook, mijn rosékleurige krachtpatser! Maar goed, of dat echt een gadget is… Een digitale gadget die bijna overal mee naartoe gaat, zoals op vakantie, is mijn eReader. Zo kan ik altijd en overal boeken lezen.”

Choco Zoats

Welk gerecht zou jij nooit willen missen? “Tjoh man, MEGA veel… Roti is mijn comfortfood! Maar een gerecht wat ik in principe geen dag in mijn leven mis én wil missen, is mijn ontbijt Choco Zoats. Dit is een mix van geraspte courgette, boekweitvlokken, dadel, kokosmelk, courgette en natuurlijk cacao. Heb je direct +/- 150 tot 200 gram groente binnen: WIN.”

Wat doe jij het allerrrrrliefst op een vrije dag? “Cappuccino’s drinken met goed gezelschap in creatieve koffiecorners – de varianten die begrijpen dat er meer in het leven bestaat dan koe- of sojamelk, homemade lekkernijen standaard serveren bij de koffie EN weten wat een cortado is. Verder Hanzestadjes bezoeken en daar vernieuwende, inspirerende conceptstores afstruinen.”

Welke gekke hobby of andere eigenaardigheid heb je die weinig mensen weten? “Sinds vandaag weten de lezers het: warm ontbijten met (groene) groente.”

Dagbesteding, B&B, Creative Hub…

Heb je nog TE GEKKE dromen/doelen? “Een oud pand in een bosgebied omtoveren tot een plek waar ik samen met mijn man (en sinds kort hond!) meerdere diensten kan aanbieden die bijdragen aan een betere wereld, zoals waardevolle dagbesteding, een inspirerende B&B, en een praktijkruimte voor vrouwen. Of een Creative Hub met een gezonde kantine waar ondernemers kunnen flexwerken én mega goede Barista-koffietjes krijgen. In omgeving Ermelo en Harderwijk mis ik dit soort plekken enorm als ZZP’er.”

Welke mooooie levensleus zou jij nog willen meegeven? “Ik hoorde laatst een toffe: ‘ren je eigen wedstrijd!’ Iedereen ontwikkelt zich of levert prestaties op een eigen manier en tempo. En vraag daarbij af en toe cheerleaders die met je meejuichen als je een nieuwe, eigen finish haalt.

OH EN HEEL BELANGRIJK: Lees wat vaker een boek of magazine van écht papier in je vrije tijd. Leg je telefoon weg als je gaat wandelen (met een vriend of vriendin) en ga eens niksen. Dat is de HEMEL voor je brein!”

Merel, we kunnen het niet vaak genoeg zeggen: DANK voor je creativiteit, enthousiasme, mooie ideeën en dat je zelfs met ons wil delen hoe bijzonder je ontbijtsmaak is! Ook Merel feliciteren? Gooi rustig een berichtje over de bühne! 🥳☕

Mattias

HBO-ICT Cyber Security & Cloud stagiair

Deze 23-jarige student aan de Hogeschool Utrecht heeft niet alleen een druk academisch leven, maar jongleert ook met een ‘spannende’ stageopdracht bij Vokus én een interessante baan als Apple-reparateur.

Mattias Ruiter is een jonge en ambitieuze student aan de Hogeschool Utrecht, waar hij HBO-ICT Cyber Security & Cloud studeert.

Everything Apple

Maarrr, zijn intellectuele avonturen beperken zich niet tot de schoolbanken. Hij werkt ook als Apple-reparateur, waar hij iPhones, iPads en Macs onder de loep neemt en weer tot leven brengt. Dat is zeker geen gemakkelijke taak, maar Mattias heeft er duidelijk een passie voor. En superhandig voor ons natuurlijk :).

‘Werken zul je!’

Mattias maakt momenteel deel uit van het Vokus-team voor zijn stageopdracht. Zijn eerste indruk? ‘‘Een gezellig team dat van doorwerken houdt, maar ook altijd tijd heeft voor een lach. De echte droge mannenhumor bewaren we uiteraard wel voor de momenten als Anne Rosa even een bakkie aan ‘t halen is en Romy en Merel niet op kantoor zijn;). Een perfecte omgeving om te groeien en leren voor mij!’’

Merel

Contentmaker en designer

Merel is één van de creatieve geesten achter de social media creaties van Vokus. Ze gaat ‘al een tijdje mee’ met de mannen: twee jaar geleden ontwikkelde zij namelijk de look and feel zoals het logo, de kleuren en een passende bedrijfsnaam. “Dit was ontzettend uitdagend en mooi om te doen. Vooral ‘het gesprekje’ voeren met de mannen over hun ‘Waarom’ staat hen het meeste bij. Daar grinnik ik vandaag de dag om, hoeveel indruk zoiets maakt!” 

Funny Facts

Tech-blooper?
“Heb je even?! Thee smijten over m’n toetsenbord, een telefoon die uit m’n handen glipt in de wc-pot of wachtwoorden kwijtraken…”

Favo gadget?
“Mijn tekentablet met pen. Daarmee werk ik mijn schetsen en tekeningen uit, zoals een logo in het programma Illustrator. Sorry voor het designer-jargon, in andere woorden: een geweldig programma om tekeningen en schetsen ‘in het echte leven’ te digitaliseren. Is dit nog steeds jargon?”

Romy

Contentmaker en marketingbaas

Romy is de andere creatieve geest achter de social media creaties van Vokus. Ze kent de mannen van toen zij nog geen eigen kantoor hadden, maar een flexplek huurden. Romy werkte destijds in hetzelfde pand. Na het eerste gesprek werd direct duidelijk: Martijn en Harro zijn goed in de dingen waar Romy niks mee te maken wil hebben en andersom. Een samenwerking was dus snel geboren.

Funny Facts

Tech-blooper?
“Haha nou daar waren Harro en Martijn zelf bij. Dat was in de tijd dat we samen in hetzelfde pand flexplekken huurden. Ik besloot een halve liter groene thee over mijn Macbook te gieten. Dat was echt super. Gelukkig schoten de mannen meteen te hulp. De laptop werd door zijn verdrinking wel wat trager maar na een goede opschoonbeurt door Harro, loopt ‘ie weer als een zonnetje.”

Favo gadget?
“Denk toch wel m’n drone. Dit klinkt misschien wat dramatisch, maar de eerste keer dat ik hem liet opstijgen en met zonsondergang boven ‘t Wolderwijd vloog om het schitterende uitzicht vast te leggen, had ik serieus de tranen in mijn ogen. Zulke mooie beelden had ik nog nooit gemaakt! Video’s en foto’s gemaakt vanuit de lucht voegen voor mij altijd wat extra’s toe. Een ander perspectief en een meer ‘vrij gevoel’. Daarnaast is het altijd tof om naar nieuwe plekken te rijden en de buurt te verkennen vanuit de lucht. Echt een cool ding!”

Anne Rosa

Office Manager

Deze sprankelende dame ‘uut Elspeet’ is een top toevoeging aan ons team. Benieuwd naar wat ze doet? En hoe je haar écht vrolijk kunt maken? Hieronder maak je kennis met Anne Rosa! 👇

Mijn loopbaan begon in de zorg, waar ik terechtkwam na – jawel – een zorgopleiding te hebben gevolgd. Ik vervolgde mijn carrière in de modewereld. Heel wat anders maar ook erg leuk. Hier had ik 7 geweldige jaren waarin voornamelijk vrouwen mij omringden binnen m’n werk. En nu, wéér een ‘kleine’ switch waarin ik aan mijn eigen avontuur mag bouwen als Virtual Assistent. Met als hoofddoel: dienstbaar zijn en helpen daar waar de ondernemer zelf continu tegenaanloopt. Geweldig!

Binnen Vokus werk ik onder de functienaam Office Manager. Zo iemand die lekker veel mag regelen en ontzorgen zodat de mannen hier op ‘t honk zich kunnen focussen op waar zij het best in zijn. Top zo! Ik focus me vooral op de administratie. Waar anderen hier met gierende banden voor wegscheuren, vind ik dat heerlijk om te doen. En in het weekend? Dan houd ik het vooral een bourgondische leefstijl op na; lekker eten met een goed glas wijn samen met vrienden en familie.”

Harro

Mede-eigenaar

Effe kennismaken met… mede-eigenaar Harro! Harro wie? Harro van de Weetering. En weten dat doet ‘ie. Tenminste, als het om ICT-gerelateerde zaken gaat. Harro is 25 lentes jong en woont in Voorthuizen. Voordat hij met compagnon Martijn Vokus startte, werkte hij als fulltime systeembeheerder.

En naast dat ‘ie daar druk genoeg mee was, trok de enthousiaste Voorthuizenaar de stoute schoenen aan: hij koos voor het ondernemerschap. Waarom? ‘‘Ik voelde dat er meer in me zat. Houd van uitdagingen en vind het geweldig om meerdere klanten te kunnen helpen. Ben gek op mensen, de afwisseling en mensen helpen bij zaken die zij complex vinden of waar ze hoofdpijn van krijgen. En dat alles, doe ik het liefst samen met mijn maat en partner Martijn. Heel vet om te zien hoe we in korte tijd onze klantenkring zo hebben kunnen uitbreiden.’’

Gelukkig is er – meestal – genoeg ruimte voor plezier en vrije tijd. ‘‘Als ik niet bij vrienden ben, dan maak ik het liefst meters op de motor. Het liefst in het buitenland. Dan neem ik m’n tent mee die ik uitstal op mooie plekken of soms ergens langs de weg. Even weg van werk en alles wat met technologie te maken heeft. Heerlijk. Echt leven, noem ik dat.”

Martijn

Mede-eigenaar

Vraag je in Horst naar ‘Martijn Bouw’, dan weet (bijna) iedereen het je – met een glimlach – te vertellen. Menig Horstenaar en Ermeloër kent Martijn wel. Hij is geboren en getogen in het Veluwse dorp en heeft de deuren platgelopen bij Ermelose huishoudens met techniek-error. 

Martijn draait zijn hand niet om voor extra werkuurtjes in de avonden of op een zaterdag. Maar naast hard werken, hoort ook hard rusten. Zo bezocht Martijn zijn broer in Mexico en met de voorjaarsvakanties boekt hij het liefst een skivakantie in de Oostenrijkse bergen. 

Waar zijn compagnon Harro het liefst motor rijdt en MotoGP bingt, klopt Martijn’s hart sneller van Formule 1 en mooie wagens rijden. “Met mijn vader heb ik een Volkswagen Buggy uit 1960. In de zomer vind ik het heerlijk om ermee te toeren!”

Meer weten over Martijn? Lees dan hier het interview óf volg hem op één van de social media kanalen door te klikken op de onderstaande icons.