Quick-Read

Quick-Read: TechCheck vragen aan contentmaker Merel

In de Quick-Read lees je een hap-snap artikeltje zoals tips, tricks of in dit geval: een TechCheck vragenvuur.🔥

Wie zorgen eigenlijk voor de visuals, video’s, teksten en motivational speeches om de heren Martijn en Harro op beeld te krijgen? Juist ‘em: de creatives Romy en Merel. En Merel, contentmaker en grafisch ontwerpster, kreeg het eerste Techcheck vragenvuur over haar heen. 

Merel is één van de creatieve geesten achter de social media creaties van Vokus. Ze gaat ‘al een tijdje mee’ met de mannen: twee jaar geleden ontwikkelde zij namelijk de look and feel zoals het logo, de kleuren en een passende bedrijfsnaam. “Dit was ontzettend uitdagend en mooi om te doen. Vooral ‘het gesprekje’ voeren met de mannen over hun ‘Waarom’ staat hen het meeste bij. Daar grinnik ik vandaag de dag om, hoeveel indruk zoiets maakt!” 

Over samenwerken en Tech-Attack nachtmerries

Merel, Wat vind je het allerleukst aan de samenwerking met Vokus?
“Het informele sfeertje onderling. We kunnen lachen met elkaar, eerlijke feedback geven (👋 Martijn) en goed brainstormen.”

Grootste Tech-Attack nachtmerrie?
“Oef. Dat is hét moment dat mijn Mac niet meer ontwaakt nadat ze uitvalt. Er komt namelijk weleens een mini-crash voor – dan krijg ik opeens een roze, scratch-achtig scherm te zien – en start m’n Mac uit het niets opnieuw op. Gelukkig werk ik, dankzij Martijn en Harro, sinds kort in de Cloud. Nu weet ik in ieder geval zeker dat áls mijn grootste nachtmerrie uitkomt, mijn bestanden safe zijn. Prettig idee.”

Tech-bloopers?
“Heb je even?! Thee smijten over m’n toetsenbord, een telefoon die uit m’n handen glipt in de wc-pot of wachtwoorden kwijtraken…

Tekentablet lover

Favo gadget?
“Mijn tekentablet met pen. Daarmee werk ik mijn schetsen en tekeningen uit, zoals een logo in het programma Illustrator. Sorry voor het designer-jargon, in andere woorden: een geweldig programma om tekeningen en schetsen ‘in het echte leven’ te digitaliseren. Is dit nog steeds jargon?”

Dit was een korte kennismaking met Merel. In de volgende Quick-Read vuren we soortgelijke TechCheck vragen op Romy af. Wil je Harro en Martijn ook beter leren kennen? Lees dan het artikel over Martijn: ‘De weg naar het grotere werk’ of Harro: ‘Systeembeheren kan je leren, toch?’