Quick-Read

Quick-Read: TechCheck vragen aan contentmaker Romy

In de Quick-Read lees je een hap-snap artikeltje zoals tips, tricks of in dit geval: een TechCheck vragenvuur.🔥

Wie zorgen eigenlijk voor de visuals, video’s, teksten en motivational speeches om de heren Martijn en Harro op beeld te krijgen? Juist ‘em: de creatives Romy en Merel. En Romy, copywriter en fotograaf, kreeg het tweede Techcheck vragenvuur over haar heen.

Romy is dus – naast Merel – de andere creatieve geest achter de social media creaties van Vokus. Ze kent de mannen van toen zij nog geen eigen kantoor hadden, maar een flexplek huurden. Romy werkte destijds in hetzelfde pand. Na het eerste gesprek werd direct duidelijk: Martijn en Harro zijn goed in de dingen waar Romy niks mee te maken wil hebben en andersom. Een samenwerking was dus snel geboren.

Over samenwerken en Tech-Attack nachtmerries

Romy, wat vind je het allerleukst aan de samenwerking met Vokus?
“Ik vind Harro en Martijn echt fantastische kerels. Het zijn oprechte, hardwerkende, grappige en ontzettend aardige mannen. Daarnaast vind ik het heel grappig om te zien hoe je zó van elkaar kunt verschillen en toch goed door één deur kan. Mooi is dat!”

Grootste Tech-Attack nachtmerrie?
“Poe, ik heb dus een harde schijf. Die bungelt met een draadje aan mijn laptop. Op deze schijf staat al mijn klantwerk; ontelbaar veel video’s, foto’s en ruw materiaal dat ik heb geschoten de afgelopen jaren. Toen Martijn dit zag en haast een beroerte kreeg, werd ik toch wel even vriendelijk gewezen op hun Cloud-oplossing. Hier werk ik nu gelukkig in. Better safe than…

Tech-bloopers?
“Haha nou daar waren Harro en Martijn zelf bij. Dat was in de tijd dat we samen in hetzelfde pand flexplekken huurden. Ik besloot een halve liter groene thee over mijn Macbook te gieten. Dat was echt super. Gelukkig schoten de mannen meteen te hulp. De laptop werd door zijn verdrinking wel wat trager maar na een goede opschoonbeurt door Harro, loopt ‘ie weer als een zonnetje.”

DronyRomy

Favo gadget?
“Denk toch wel m’n drone. Dit klinkt misschien wat dramatisch, maar de eerste keer dat ik hem liet opstijgen en met zonsondergang boven ‘t Wolderwijd vloog om het schitterende uitzicht vast te leggen, had ik serieus de tranen in mijn ogen. Zulke mooie beelden had ik nog nooit gemaakt! Video’s en foto’s gemaakt vanuit de lucht voegen voor mij altijd wat extra’s toe. Een ander perspectief en een meer ‘vrij gevoel’. Daarnaast is het altijd tof om naar nieuwe plekken te rijden en de buurt te verkennen vanuit de lucht. Echt een cool ding!”

Dit was een korte kennismaking met Romy. In de vorige Quick-Read las je ‘t verhaal van Merel. Wil je Harro en Martijn ook beter leren kennen? Lees dan het artikel over Martijn: ‘De weg naar het grotere werk’ of Harro: ‘Systeembeheren kan je leren, toch?’