Vokus

Deep dive artikelen

Wat heb je als MKB'er nodig voor een goede ICT-omgeving?

Als MKB-er wil jij je natuurlijk focussen op jouw ‘primaire proces’. Een efficiënt ingerichte IT-omgeving kan hierbij ondersteunen en is tegenwoordig niet meer weg te denken in het mkb.

MKB webhosting

IT in jouw organisatie

Per bedrijf kan het erg verschillen in waar de behoeftes liggen qua IT-omgeving. De één heeft behoefte aan alleen een laptop of computer waar Word, Outlook en de eigen administratiesoftware op staat, terwijl iemand anders juist baat heeft bij het complete werkplekbeheer. Omdat je binnen de IT uit veel verschillende pakketten en licenties kunt kiezen kunnen wij ons voorstellen dat het lastig is om een goede IT-omgeving op te zetten. In deze blog vertellen wij je over alle belangrijke onderdelen bij het inrichten van een IT-omgeving binnen een dienstverlenende organisatie.

Stappenplan

Om ervoor te zorgen dat jij de juiste stappen neemt bij de inrichting van jouw IT-omgeving hebben wij een praktisch stappenplan ontwikkeld. Dankzij deze stappen weet jij precies wat jij binnen je organisatie nog moet ontwikkelen, zodat je een passende omgeving hebt ontwikkeld. Het stappenplan is onderaan deze blog te downloaden.

IT binnen een dienstverlenende organisatie

Als dienstverlener is een goed ingerichte IT-omgeving noodzakelijk voor het functioneren van jouw organisatie. De inrichting en het beheer van je omgeving bestaat afhankelijk van jouw behoeften uit meerdere onderdelen. Heb je Outlook (online) waarmee je mailt en heb je een centrale schijf of SharePoint/ Onedrive waar je de bedrijfsdocumenten in opslaat. Om zo efficiënt mogelijk te werken adviseren wij om vooraf een logische en aansluitende digitale structuur te ontwerpen. Als je hier vooraf goed over nadenkt heb je een flexibele omgeving die mee kan groeien met jou als organisatie, wat je op termijn geld en tijd bespaard.

Nu je in een aansluitende omgeving kan gaan werken is het belangrijk dat deze goed beveiligd is! Het is belangrijk om na te denken over een wachtwoordbeleid! Om deze reden adviseren wij iedereen om een twee-stap-verificatie in te stellen. Op deze manier voorkom je dat onbevoegden eenvoudig bij jou data kunnen. Naast het beveiligen van je omgeving wil je ook altijd beschikking houden over je data. Om deze reden is het belangrijk om een goed back-upsysteem te hebben. Mocht er door een menselijke fout of een hack data verloren gaan, heb je dankzij de back-up altijd beschikking tot je documenten. Om zo min mogelijk risico te lopen adviseren wij altijd om je back-up op een ‘derde’ locatie te bewaren.

Je hebt nu een aansluitende en veilige werkomgeving, maar blijft erg druk met al het beheer wat hierbij komt kijken. Je moet ervoor zorgen dat iedereen de laatste updates heeft, lost (kleine) technische problemen voor medewerkers op en moet scherp zijn op het bijhouden van de licenties. Om ervoor te zorgen dat je geen omkijken meer hebt naar het beheer van je omgeving is het mogelijk om je apparaatbeheer uit te besteden. Dankzij een Slim programma (op je PC of laptop) van Vokus worden de laatste updates automatisch geïnstalleerd, krijgt elk apparaat automatisch dezelfde instellingen en kunnen er bijvoorbeeld ook organisatie breed softwarepakketten uitgerold worden. Je bent als organisatie hierdoor compleet ontzorgt op het gebied van beheer, waardoor jij tijd, geld en frustratie bespaard.

Wat kan Vokus betekenen

VOKUS-BUSINESS

Omdat wij snappen dat het inrichten van je IT-omgeving lastig kan zijn of veel tijd kost die je eigenlijk niet hebt, hebben wij VOKUS-BUSINESS ontwikkeld. Met dit pakket word jij compleet ontzorgt in het opzetten, beheren en onderhouden van jouw IT-omgeving. Wij zorgen ervoor dat jouw IT-omgeving op een veilige en efficiënte manier functioneert, zodat jij je kan focussen op wat voor jou echt belangrijk is.

IT-scan

Mocht je nog niet zo goed weten wat jij als organisatie nodig hebt qua IT-omgeving? Dit snappen wij en daarom denken wij graag met je mee! Wij hebben een gratis IT-scan ontwikkeld, waarmee wij jou een passend advies kunnen geven over jouw IT-omgeving. Na ons gepersonaliseerde advies weet je direct welke zaken er concreet geregeld moeten worden en kan je kiezen of je dit uitbesteed of zelf in gaat regelen.

Mattias

HBO-ICT Cyber Security & Cloud stagiair

Deze 23-jarige student aan de Hogeschool Utrecht heeft niet alleen een druk academisch leven, maar jongleert ook met een ‘spannende’ stageopdracht bij Vokus én een interessante baan als Apple-reparateur.

Mattias Ruiter is een jonge en ambitieuze student aan de Hogeschool Utrecht, waar hij HBO-ICT Cyber Security & Cloud studeert.

Everything Apple

Maarrr, zijn intellectuele avonturen beperken zich niet tot de schoolbanken. Hij werkt ook als Apple-reparateur, waar hij iPhones, iPads en Macs onder de loep neemt en weer tot leven brengt. Dat is zeker geen gemakkelijke taak, maar Mattias heeft er duidelijk een passie voor. En superhandig voor ons natuurlijk :).

‘Werken zul je!’

Mattias maakt momenteel deel uit van het Vokus-team voor zijn stageopdracht. Zijn eerste indruk? ‘‘Een gezellig team dat van doorwerken houdt, maar ook altijd tijd heeft voor een lach. De echte droge mannenhumor bewaren we uiteraard wel voor de momenten als Anne Rosa even een bakkie aan ‘t halen is en Romy en Merel niet op kantoor zijn;). Een perfecte omgeving om te groeien en leren voor mij!’’

Merel

Contentmaker en designer

Merel is één van de creatieve geesten achter de social media creaties van Vokus. Ze gaat ‘al een tijdje mee’ met de mannen: twee jaar geleden ontwikkelde zij namelijk de look and feel zoals het logo, de kleuren en een passende bedrijfsnaam. “Dit was ontzettend uitdagend en mooi om te doen. Vooral ‘het gesprekje’ voeren met de mannen over hun ‘Waarom’ staat hen het meeste bij. Daar grinnik ik vandaag de dag om, hoeveel indruk zoiets maakt!” 

Funny Facts

Tech-blooper?
“Heb je even?! Thee smijten over m’n toetsenbord, een telefoon die uit m’n handen glipt in de wc-pot of wachtwoorden kwijtraken…”

Favo gadget?
“Mijn tekentablet met pen. Daarmee werk ik mijn schetsen en tekeningen uit, zoals een logo in het programma Illustrator. Sorry voor het designer-jargon, in andere woorden: een geweldig programma om tekeningen en schetsen ‘in het echte leven’ te digitaliseren. Is dit nog steeds jargon?”

Romy

Contentmaker en marketingbaas

Romy is de andere creatieve geest achter de social media creaties van Vokus. Ze kent de mannen van toen zij nog geen eigen kantoor hadden, maar een flexplek huurden. Romy werkte destijds in hetzelfde pand. Na het eerste gesprek werd direct duidelijk: Martijn en Harro zijn goed in de dingen waar Romy niks mee te maken wil hebben en andersom. Een samenwerking was dus snel geboren.

Funny Facts

Tech-blooper?
“Haha nou daar waren Harro en Martijn zelf bij. Dat was in de tijd dat we samen in hetzelfde pand flexplekken huurden. Ik besloot een halve liter groene thee over mijn Macbook te gieten. Dat was echt super. Gelukkig schoten de mannen meteen te hulp. De laptop werd door zijn verdrinking wel wat trager maar na een goede opschoonbeurt door Harro, loopt ‘ie weer als een zonnetje.”

Favo gadget?
“Denk toch wel m’n drone. Dit klinkt misschien wat dramatisch, maar de eerste keer dat ik hem liet opstijgen en met zonsondergang boven ‘t Wolderwijd vloog om het schitterende uitzicht vast te leggen, had ik serieus de tranen in mijn ogen. Zulke mooie beelden had ik nog nooit gemaakt! Video’s en foto’s gemaakt vanuit de lucht voegen voor mij altijd wat extra’s toe. Een ander perspectief en een meer ‘vrij gevoel’. Daarnaast is het altijd tof om naar nieuwe plekken te rijden en de buurt te verkennen vanuit de lucht. Echt een cool ding!”

Anne Rosa

Office Manager

Deze sprankelende dame ‘uut Elspeet’ is een top toevoeging aan ons team. Benieuwd naar wat ze doet? En hoe je haar écht vrolijk kunt maken? Hieronder maak je kennis met Anne Rosa! 👇

Mijn loopbaan begon in de zorg, waar ik terechtkwam na – jawel – een zorgopleiding te hebben gevolgd. Ik vervolgde mijn carrière in de modewereld. Heel wat anders maar ook erg leuk. Hier had ik 7 geweldige jaren waarin voornamelijk vrouwen mij omringden binnen m’n werk. En nu, wéér een ‘kleine’ switch waarin ik aan mijn eigen avontuur mag bouwen als Virtual Assistent. Met als hoofddoel: dienstbaar zijn en helpen daar waar de ondernemer zelf continu tegenaanloopt. Geweldig!

Binnen Vokus werk ik onder de functienaam Office Manager. Zo iemand die lekker veel mag regelen en ontzorgen zodat de mannen hier op ‘t honk zich kunnen focussen op waar zij het best in zijn. Top zo! Ik focus me vooral op de administratie. Waar anderen hier met gierende banden voor wegscheuren, vind ik dat heerlijk om te doen. En in het weekend? Dan houd ik het vooral een bourgondische leefstijl op na; lekker eten met een goed glas wijn samen met vrienden en familie.”

Harro

Mede-eigenaar

Effe kennismaken met… mede-eigenaar Harro! Harro wie? Harro van de Weetering. En weten dat doet ‘ie. Tenminste, als het om ICT-gerelateerde zaken gaat. Harro is 25 lentes jong en woont in Voorthuizen. Voordat hij met compagnon Martijn Vokus startte, werkte hij als fulltime systeembeheerder.

En naast dat ‘ie daar druk genoeg mee was, trok de enthousiaste Voorthuizenaar de stoute schoenen aan: hij koos voor het ondernemerschap. Waarom? ‘‘Ik voelde dat er meer in me zat. Houd van uitdagingen en vind het geweldig om meerdere klanten te kunnen helpen. Ben gek op mensen, de afwisseling en mensen helpen bij zaken die zij complex vinden of waar ze hoofdpijn van krijgen. En dat alles, doe ik het liefst samen met mijn maat en partner Martijn. Heel vet om te zien hoe we in korte tijd onze klantenkring zo hebben kunnen uitbreiden.’’

Gelukkig is er – meestal – genoeg ruimte voor plezier en vrije tijd. ‘‘Als ik niet bij vrienden ben, dan maak ik het liefst meters op de motor. Het liefst in het buitenland. Dan neem ik m’n tent mee die ik uitstal op mooie plekken of soms ergens langs de weg. Even weg van werk en alles wat met technologie te maken heeft. Heerlijk. Echt leven, noem ik dat.”

Martijn

Mede-eigenaar

Vraag je in Horst naar ‘Martijn Bouw’, dan weet (bijna) iedereen het je – met een glimlach – te vertellen. Menig Horstenaar en Ermeloër kent Martijn wel. Hij is geboren en getogen in het Veluwse dorp en heeft de deuren platgelopen bij Ermelose huishoudens met techniek-error. 

Martijn draait zijn hand niet om voor extra werkuurtjes in de avonden of op een zaterdag. Maar naast hard werken, hoort ook hard rusten. Zo bezocht Martijn zijn broer in Mexico en met de voorjaarsvakanties boekt hij het liefst een skivakantie in de Oostenrijkse bergen. 

Waar zijn compagnon Harro het liefst motor rijdt en MotoGP bingt, klopt Martijn’s hart sneller van Formule 1 en mooie wagens rijden. “Met mijn vader heb ik een Volkswagen Buggy uit 1960. In de zomer vind ik het heerlijk om ermee te toeren!”

Meer weten over Martijn? Lees dan hier het interview óf volg hem op één van de social media kanalen door te klikken op de onderstaande icons.