Vokus

Deep dive artikelen

Wat heb je als MKB'er nodig voor een goede ICT-omgeving?

Als MKB-er wil jij je natuurlijk focussen op jouw ‘primaire proces’. Een efficiënt ingerichte IT-omgeving kan hierbij ondersteunen en is tegenwoordig niet meer weg te denken in het mkb.

MKB webhosting

IT in jouw organisatie

Per bedrijf kan het erg verschillen in waar de behoeftes liggen qua IT-omgeving. De één heeft behoefte aan alleen een laptop of computer waar Word, Outlook en de eigen administratiesoftware op staat, terwijl iemand anders juist baat heeft bij het complete werkplekbeheer. Omdat je binnen de IT uit veel verschillende pakketten en licenties kunt kiezen kunnen wij ons voorstellen dat het lastig is om een goede IT-omgeving op te zetten. In deze blog vertellen wij je over alle belangrijke onderdelen bij het inrichten van een IT-omgeving binnen een dienstverlenende organisatie.

Stappenplan

Om ervoor te zorgen dat jij de juiste stappen neemt bij de inrichting van jouw IT-omgeving hebben wij een praktisch stappenplan ontwikkeld. Dankzij deze stappen weet jij precies wat jij binnen je organisatie nog moet ontwikkelen, zodat je een passende omgeving hebt ontwikkeld. Het stappenplan is onderaan deze blog te downloaden.

IT binnen een dienstverlenende organisatie

Als dienstverlener is een goed ingerichte IT-omgeving noodzakelijk voor het functioneren van jouw organisatie. De inrichting en het beheer van je omgeving bestaat afhankelijk van jouw behoeften uit meerdere onderdelen. Heb je Outlook (online) waarmee je mailt en heb je een centrale schijf of SharePoint/ Onedrive waar je de bedrijfsdocumenten in opslaat. Om zo efficiënt mogelijk te werken adviseren wij om vooraf een logische en aansluitende digitale structuur te ontwerpen. Als je hier vooraf goed over nadenkt heb je een flexibele omgeving die mee kan groeien met jou als organisatie, wat je op termijn geld en tijd bespaard.

Nu je in een aansluitende omgeving kan gaan werken is het belangrijk dat deze goed beveiligd is! Het is belangrijk om na te denken over een wachtwoordbeleid! Om deze reden adviseren wij iedereen om een twee-stap-verificatie in te stellen. Op deze manier voorkom je dat onbevoegden eenvoudig bij jou data kunnen. Naast het beveiligen van je omgeving wil je ook altijd beschikking houden over je data. Om deze reden is het belangrijk om een goed back-upsysteem te hebben. Mocht er door een menselijke fout of een hack data verloren gaan, heb je dankzij de back-up altijd beschikking tot je documenten. Om zo min mogelijk risico te lopen adviseren wij altijd om je back-up op een ‘derde’ locatie te bewaren.

Je hebt nu een aansluitende en veilige werkomgeving, maar blijft erg druk met al het beheer wat hierbij komt kijken. Je moet ervoor zorgen dat iedereen de laatste updates heeft, lost (kleine) technische problemen voor medewerkers op en moet scherp zijn op het bijhouden van de licenties. Om ervoor te zorgen dat je geen omkijken meer hebt naar het beheer van je omgeving is het mogelijk om je apparaatbeheer uit te besteden. Dankzij een Slim programma (op je PC of laptop) van Vokus worden de laatste updates automatisch geïnstalleerd, krijgt elk apparaat automatisch dezelfde instellingen en kunnen er bijvoorbeeld ook organisatie breed softwarepakketten uitgerold worden. Je bent als organisatie hierdoor compleet ontzorgt op het gebied van beheer, waardoor jij tijd, geld en frustratie bespaard.

Wat kan Vokus betekenen

VOKUS-BUSINESS

Omdat wij snappen dat het inrichten van je IT-omgeving lastig kan zijn of veel tijd kost die je eigenlijk niet hebt, hebben wij VOKUS-BUSINESS ontwikkeld. Met dit pakket word jij compleet ontzorgt in het opzetten, beheren en onderhouden van jouw IT-omgeving. Wij zorgen ervoor dat jouw IT-omgeving op een veilige en efficiënte manier functioneert, zodat jij je kan focussen op wat voor jou echt belangrijk is.

IT-scan

Mocht je nog niet zo goed weten wat jij als organisatie nodig hebt qua IT-omgeving? Dit snappen wij en daarom denken wij graag met je mee! Wij hebben een gratis IT-scan ontwikkeld, waarmee wij jou een passend advies kunnen geven over jouw IT-omgeving. Na ons gepersonaliseerde advies weet je direct welke zaken er concreet geregeld moeten worden en kan je kiezen of je dit uitbesteed of zelf in gaat regelen.