Vokus

kennismaken met… 

Systeembeheren kan je leren, toch?​

Effe kennismaken met… mede-eigenaar Harro! Harro wie? Harro van de Weetering. En weten dat doet ‘ie. Tenminste, als het om ICT-gerelateerde zaken gaat. Harro is 25 lentes jong en woont in Voorthuizen. Voordat hij met compagnon Martijn Vokus startte, werkte hij als fulltime systeembeheerder.

Het gezicht van Harro.

En naast dat ‘ie daar druk genoeg mee was, trok de enthousiaste Voorthuizenaar de stoute schoenen aan: hij koos voor het ondernemerschap. Waarom? ‘‘Ik voelde dat er meer in me zat. Houd van uitdagingen en vind het geweldig om meerdere klanten te kunnen helpen. Ben gek op mensen, de afwisseling en mensen helpen bij zaken die zij complex vinden of waar ze hoofdpijn van krijgen. En dat alles, doe ik het liefst samen met mijn maat en partner Martijn. Heel vet om te zien hoe we in korte tijd onze klantenkring zo hebben kunnen uitbreiden.’’

Oplossingen van toegevoegde waarde

Harro vindt het ‘t leukst om oplossingen te implementeren die écht van toegevoegde waarde zijn voor een onderneming. Slimme zaken die een klant op lange termijn minder tijd, gedoe en geld kosten. Zoals:

  • Het inregelen van een centrale opslag. Hierdoor heb je als ondernemer een werkende, bekende plek die overal benaderbaar is. Het hebben van een centrale opslag is daarnaast veilig, werkt snel en eenvoudig en door het continu back-uppen, raak je niet zomaar je bestanden kwijt. Handig 🙂
  • Het updaten van de systemen en programma’s. Security is voor veel ondernemers echt ‘gedoe’. Maar je data veilig stellen en zorgen dat je slim blijft werken (door het implementeren van nieuwe features) is voor elk bedrijf allesbehalve overbodige luxe. We verhelpen al die vreselijke foutmeldingen zodat jij relaxed kunt blijven ademhalen.
  • Liever slimmer dan nog harder werken toch? We vinden het soms bizar om te zien hoeveel zaken ondernemers nog handmatig uitvoeren. Zoals het maken van rapporten, het uitvoeren van controles en bijvoorbeeld het ophalen en verwerken van bepaalde gegevens. Zonde van je tijd! Laat een slim systeem het voor je oppakken. Heb jij weer tijd over voor andere zaken.

Kort samengevat is Harro vooral gelukkig, als hij een klant weer blij ziet. Wanneer de hoofdpijn en techniekpaniek zijn ingeruild voor een goede glimlach.

Ruimte voor plezier en vrije tijd

Druk zijn ze wel, de mannen van Vokus. Gelukkig is er – meestal – genoeg ruimte voor plezier en vrije tijd. ‘‘Als ik niet bij vrienden ben, dan maak ik het liefst meters op de motor. Het liefst in het buitenland. Dan neem ik m’n tent mee die ik uitstal op mooie plekken of soms ergens langs de weg. Even weg van werk en alles wat met technologie te maken heeft. Heerlijk. Echt leven, noem ik dat.”

Andere aanpak

Volgens Harro is ‘de aanpak’ het grootste verschil tussen hem en Martijn. “Ik kan 5x over dingen nadenken en dan nog 5x, ha ha. Martijn denkt wat makkelijker. ‘Komt wel goed. Gewoon gas erop’, zegt ‘ie dan. Denk een goede combinatie. We zijn behoorlijk kritisch en eerlijk naar elkaar en daardoor blijven we scherp. Daarnaast zijn we ook echt maatjes. Soms werken we over, als er een spoedje is bij een klant. Dan bestellen we rustig een pizza’tje, zetten we een muziekje aan en maken we er wat moois van samen. Ben heel blij met onze groei, dankbaar voor de mooie klanten en mijn samenwerking met Martijn. In 2023 ligt onze focus op verdere (team)uitbreiding.” Daarover later meer…!