Quick-Read

Voorkom een verstoorde nachtrust: waarom veilig werken essentieel is voor een succesvolle business volgens Martijn

In de Quick-Read lees je een hap-snap artikeltje zoals tips, tricks of in dit geval: de oplossing voor Martijn zijn nachtmerrie(s)!

Over het algemeen slaapt Martijn (mede-eigenaar van ICT bedrijf VOKUS) als een roosje. Maar soms niet. Dan heeft ‘ie zorgen over de problemen van hun partners. Stel je namelijk voor dat jij degene bent die…

 

Net een belangrijke presentatie voorbereid hebt op je laptop. Of je tikt een mail – zo’n hele lange waar je écht even voor moest zitten. Je typt een verslag uit of je bent bezig met het schrijven van een post voor social media. En dan *poef*. Daar gaat je internetverbinding. En jij hebt geen idee wat er mis ging. Wat je wel weet: je bent alles kwijt. Lekker dan.

Verouderde switches

Waar dit aan ligt? Vaak aan verouderde switches die vervangen moeten worden. Een switch verbindt gebruikers, toepassingen en apparatuur in een netwerk zodat ze met elkaar kunnen ‘communiceren’. Maar ook als je denkt dat je verbinding ‘veilig’ is via 4/5G, kan er nog van alles misgaan. Hoe meer data er over ons door de lucht vliegt, hoe groter de kans dat deze data tegen ons gebruikt gaat worden door bijvoorbeeld hackers.

Data op een harde schijf? No go!

Naast een stabiele internetverbinding – of juist het ontbreken daarvan –  ligt Martijn ook weleens wakker van ondernemers die al hun data (inclusief gevoelige bedrijfsinformatie) opslaan op één harde schrijf of in de cloud. Zonder deze systemen regelmatig te back-uppen. Wat ga je doen als die schijf crasht? Of je laptop? Heb je je data dan veilig op meerdere plekken?

Als jij je geen zorgen wil maken over dit soort technische perikelen, zorg dat in ieder geval dat je je bedrijfsdata veilig bewaart. Dat je je systemen regelmatig en automatisch back-upt en dat je je apparaten regelmatig updatet om hackers buiten de deur te houden.

Help! Dit kan - of wil - ik niet allemaal zelf doen!

Voelt dit als veel of ‘heftig’ om allemaal zelf te weten, doen of regelen? Valt mee hoor. Martijn en Harro helpen je er graag bij. Dan weten zowel jij als zij in ieder geval zeker dat we niet meer wakker hoeven te liggen over gecrashte systemen, vastlopende internetvervindingen en veiligheidsrisico’s. Zonde van onze welverdiende nachtrust!

Benieuwd naar de andere verhalen van het team? Bekijk dan eens de blog Quick-Read: TechCheck vragen aan contentmaker Romy of De weg naar het grotere werk.