Vokus

Deep-dive artikelen

Werkplekbeheer

Het beheren van digitale werkplekken wordt een steeds belangrijkere en tijdsintensieve taak. Vroeger werd er voornamelijk alleen op kantoor gewerkt, maar tegenwoordig wordt er bij klanten, thuis, onderweg en op kantoor gewerkt.

MKB VoIP

De beveiliging van je digitale werkomgeving steeds belangrijker en daarnaast ook ingewikkelder. Het kan voor ondernemers en mkb-bedrijven daarom lastig zijn om de digitale werkplek zelfstandig te onderhouden! Een oplossing hiervoor is het uitbesteden van je werkplekbeheer. In deze blog wordt besproken wat het uitbesteden van werkplekbeheer betekend en wat je hiervan mag verwachten.

Werkplekbeheer is samengevat het inrichten en onderhouden van de digitale werkplek. Bij de inrichting moet er eerst gestart worden met creëren van overzicht in de huidige en gewenste digitale omgeving. Op basis hiervan kan er een advies gegeven worden over aansluitende soft- en hardware binnen jouw organisatie. Als de soft- en hardware aangeschaft is verwacht jij als ondernemer dat deze werkt en blijft werken, zodat jij hier geen tijd aan kwijt bent en jij je werkzaamheden gewoon uit kan blijven voeren. Een werkplekbeheerder zorgt er allereerst voor dat de laatste software-updates op alle apparaten staan. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de laatste Windows of Microsoft-updates. Dit zorgt ervoor dat je op een veilige manier de programma’s kan gebruiken. Daarnaast zal de werkplekbeheerder er ook voor zorgen dat de beveiliging van de digitale werkomgeving goed geregeld is. Door het installeren van Antivirussoftware en het preventief opschonen van jouw systemen kan je veilig je werkzaamheden blijven uitvoeren.

Mocht je alsnog tegen vraagstukken aanlopen waar je niet uitkomt? Denk hierbij bijvoorbeeld aan je mail die niet werkt of een bestand wat je niet kan opslaan, is de werkplekbeheerder je vaste aanspreekpunt. De werkplekbeheerder heeft veel expertise waardoor hij jou kan helpen met al jouw IT-vragen. Dankzij de werkplekbeheerder heb je altijd een vast aanspreekpunt, waardoor je snel en vakkundig geholpen wordt.

Samengevat zorgt een werkplekbeheerder voor de volgende onderdelen:

  • Advies over te gebruiken soft- en hardware
  • Updaten en onderhouden van software
  • Beveiligen digitale omgeving
  • Hulp bieden bij technische problemen en gebruikersvragen

Als organisatie kan je ervoor kiezen om een werkplekbeheerder aan te nemen of het werkplekbeheer juist uit te besteden. Zeker voor mkb-organisaties is het aantrekkelijk om het werkplekbeheer uit te besteden. Je hebt geen hoge personeelskosten, maar hebt toch altijd beschikking over een expert die jouw IT-omgeving naar het hoogste niveau kan tillen.

Oplossing?

Omdat wij bij Vokus snappen dat jij je als ondernemer wilt focussen op wat voor jou echt belangrijk is en je je niet druk wilt maken over de digitale werkomgeving hebben wij VOKUS-BUSINESS ontwikkeld. Dankzij de verschillende pakketten binnen VOKUS-BUSINESS kunnen wij altijd een passende aanbieding doen. Met ons pakket zorgen wij ervoor dat jou hele digitale werkomgeving opgezet en onderhouden wordt, waarbij je moet denken aan:

  • De werkplek; 
  • e-mail; 
  • bestandsopslag; 
  • beveiliging; 
  • back-up; 
  • communicatie en ondersteuning. 

Met VOKUS-BUSINESS besteed jij het werkplekbeheer uit aan Vokus en hoef jij je niet meer druk te maken over het functioneren van de digitale werkomgeving! Wil jij je werkplekbeheer uitbesteden of wil je meer weten over de mogelijkheden binnen jouw organisatie? Neem dan contact met één van onze experts op of vul onze IT-scan in!