Back-up

Back-uppen

Een back-up is een grote opluchting bij diefstal of het verliezen van gegevens tijdens een crash. Maar wist je dat het voor veel meer essentieel is? Denk hierbij aan risicovolle situaties als het verkeerd opslaan van een bestand, geen toegang meer tot de locatie van bestanden, een virus óf data wat corrupt raakt door een softwarefout. In al dit soort gevallen is een goede back-up van belang; voor privé of de zaak.

back-uppen

Óók back-up voor de Cloud

In de Cloud werken’ – een back-up maken is hierdoor toch verleden tijd? Helaas is dit een misverstand. Een veelvoorkomende fout is bijvoorbeeld een leeg bestand per ongeluk over een bestaande opslaan.

OneDrive, Google of Dropbox lijkt dus ideaal en veilig, omdat data hier niet ‘zomaar’ verdwijnt. Maar helaas bestaan ook hier risicovolle situaties zoals een storing bij de partij, een juridische claim of geen toegang meer tot een account. Wij geven graag het juiste advies als het gaat om een back-up uitvoeren bij een derde partij.

Werklaptop crasht, en nu?

De nachtmerrie van elke ondernemer: de werklaptop crasht! In de meest ideale situatie is er geen man over boord, omdat er een back-up is van de bestanden én configuratie van het apparaat. Hierbij hoef je dus niet opnieuw te bedenken wat de werkinrichting is van het apparaat. Bij het plaatsen van de back-up ben je zo weer ‘back on track’.

Complexe systemen

Met de huidige ontwikkelingen komen er steeds meer bedrijfsapplicaties bij. En voor iedere applicatie lijkt er wel een vakspecialist voor nodig… Het is dus logisch als er geen benul is van het back-uppen van dit soort systemen. Wij adviseren dan ook graag over de juiste back-up oplossingen.