Vokus

WAAROM JIJ VANDAAG NOG MICROSOFT 365 WILT

Met Microsoft 365 werk je makkelijk en snel digitaal. Wij helpen organisaties met het selecteren van het beste abonnement en de implementatie hiervan. Hoe het werkt en wat je krijgt, lees je hier!

Werken in de cloud: handig én veilig!

Werken met microsoft OFFICE 365

Met Microsoft 365 werk je in de cloud. Hiermee werk je makkelijk en snel digitaal: van videobellen met je digital nomad collega, tot het bewerken, delen en opslaan van documenten (lees: geen gedoe meer met losse docs of zware bestanden op je bureaublad). Dit is wat Microsoft Office je allemaal biedt:

even uitlichten

Het Device Management platform waar je onder andere de apps vindt, neemt alle Tech-rompslomp uit handen. Zo krijgt elk apparaat dezelfde instellingen met de nodige beveiliging en updates: dit is allemaal centraal in te zien.

Onder de mogelijkheden van het platform valt bijvoorbeeld ook het uitrollen van een softwarepakket over alle computers.

En als het apparaat verloren is door bijvoorbeeld diefstal, is het altijd mogelijk om het apparaat te blokkeren of resetten op afstand. Wel zo veilig.

Microsoft 365 office abonnement

Microsoft 365 Business is er voor de zakelijke markt tot 300 gebruikers. Alle services die Microsoft 365 Business biedt, is in de praktijk ruim voldoende om al jouw gewenste werk binnen de organisatie uit te voeren.

De licentie bevat een bepaalde, simpele basis die je naar wens uitbreidt. We spreken hier praktisch gezien over twee verschillen:

Licentie A en B

Bij licentie ‘A’, zo noemen we het voor het gemak, heb je geen recht tot het installeren van Excel, outlook en Word. Bij licentie ‘B’ is dit wel, maar ontbreekt er extra security. Belangrijk om te weten is dat de ene licentie niet beter is dan de ander. Het gaat er vooral om dat de licentie aansluit bij jouw wensen. En dat betekent ook dat je bijvoorbeeld licenties combineert met extra services. Hiermee haal je altijd het maximale uit Microsoft 365 Business.

Naast Microsoft 365 Bussiness is er ook het pakket ‘Enterprise’. Hierbij zijn de licenties niet afhankelijk van een aantal medewerkers. Daarnaast is het voordeel dat je wellicht met het Enterprise pakket goedkoper uit bent. Je kiest namelijk voor bepaalde, gekoppelde licenties. Let wel op: het is belangrijk om de juiste licenties te kiezen voor de services waarmee jij werk wil verrichten.

Een e-mail bijlagen automatisch opslaan, een formulier reactie via de e-mail verzenden of ander werk automatiseren en uit handen nemen? Met Power Automate van Microsoft 365 is het zonder ingewikkelde code mogelijk om werk te automatiseren. Benieuwd naar alle mogelijkheden? Stuur ons een mailtje of bel!

Zeker: SharePoint is hiervoor dé plek! Dit is een centraal platform waar alle projecten samenkomen. Het staat in contact met je mail en documenten, is makkelijk op te zetten en niet geheel onbelangrijk: easy to understand. 

Rapporteren is vaak nodig om bedrijfsprocessen inzichtelijk te maken. Hiervoor is een platform waar je alles bundelt wel zo makkelijk. Binnen Microsoft 365 heet dit ‘PowerBi’. Je koppelt hier verschillende datastromen aan de tenant of gebruikt de geïntegreerde services om eenvoudig rapportages te maken.

Power BI data visualisatie

Liever even persoonlijk contact?

Stuur ons dan even een mailtje of bel! Vaak vinden we wel een passend antwoord of oplossing.

Email

Bellen

Mattias

HBO-ICT Cyber Security & Cloud stagiair

Deze 23-jarige student aan de Hogeschool Utrecht heeft niet alleen een druk academisch leven, maar jongleert ook met een ‘spannende’ stageopdracht bij Vokus én een interessante baan als Apple-reparateur.

Mattias Ruiter is een jonge en ambitieuze student aan de Hogeschool Utrecht, waar hij HBO-ICT Cyber Security & Cloud studeert.

Everything Apple

Maarrr, zijn intellectuele avonturen beperken zich niet tot de schoolbanken. Hij werkt ook als Apple-reparateur, waar hij iPhones, iPads en Macs onder de loep neemt en weer tot leven brengt. Dat is zeker geen gemakkelijke taak, maar Mattias heeft er duidelijk een passie voor. En superhandig voor ons natuurlijk :).

‘Werken zul je!’

Mattias maakt momenteel deel uit van het Vokus-team voor zijn stageopdracht. Zijn eerste indruk? ‘‘Een gezellig team dat van doorwerken houdt, maar ook altijd tijd heeft voor een lach. De echte droge mannenhumor bewaren we uiteraard wel voor de momenten als Anne Rosa even een bakkie aan ‘t halen is en Romy en Merel niet op kantoor zijn;). Een perfecte omgeving om te groeien en leren voor mij!’’

Merel

Contentmaker en designer

Merel is één van de creatieve geesten achter de social media creaties van Vokus. Ze gaat ‘al een tijdje mee’ met de mannen: twee jaar geleden ontwikkelde zij namelijk de look and feel zoals het logo, de kleuren en een passende bedrijfsnaam. “Dit was ontzettend uitdagend en mooi om te doen. Vooral ‘het gesprekje’ voeren met de mannen over hun ‘Waarom’ staat hen het meeste bij. Daar grinnik ik vandaag de dag om, hoeveel indruk zoiets maakt!” 

Funny Facts

Tech-blooper?
“Heb je even?! Thee smijten over m’n toetsenbord, een telefoon die uit m’n handen glipt in de wc-pot of wachtwoorden kwijtraken…”

Favo gadget?
“Mijn tekentablet met pen. Daarmee werk ik mijn schetsen en tekeningen uit, zoals een logo in het programma Illustrator. Sorry voor het designer-jargon, in andere woorden: een geweldig programma om tekeningen en schetsen ‘in het echte leven’ te digitaliseren. Is dit nog steeds jargon?”

Romy

Contentmaker en marketingbaas

Romy is de andere creatieve geest achter de social media creaties van Vokus. Ze kent de mannen van toen zij nog geen eigen kantoor hadden, maar een flexplek huurden. Romy werkte destijds in hetzelfde pand. Na het eerste gesprek werd direct duidelijk: Martijn en Harro zijn goed in de dingen waar Romy niks mee te maken wil hebben en andersom. Een samenwerking was dus snel geboren.

Funny Facts

Tech-blooper?
“Haha nou daar waren Harro en Martijn zelf bij. Dat was in de tijd dat we samen in hetzelfde pand flexplekken huurden. Ik besloot een halve liter groene thee over mijn Macbook te gieten. Dat was echt super. Gelukkig schoten de mannen meteen te hulp. De laptop werd door zijn verdrinking wel wat trager maar na een goede opschoonbeurt door Harro, loopt ‘ie weer als een zonnetje.”

Favo gadget?
“Denk toch wel m’n drone. Dit klinkt misschien wat dramatisch, maar de eerste keer dat ik hem liet opstijgen en met zonsondergang boven ‘t Wolderwijd vloog om het schitterende uitzicht vast te leggen, had ik serieus de tranen in mijn ogen. Zulke mooie beelden had ik nog nooit gemaakt! Video’s en foto’s gemaakt vanuit de lucht voegen voor mij altijd wat extra’s toe. Een ander perspectief en een meer ‘vrij gevoel’. Daarnaast is het altijd tof om naar nieuwe plekken te rijden en de buurt te verkennen vanuit de lucht. Echt een cool ding!”

Anne Rosa

Office Manager

Deze sprankelende dame ‘uut Elspeet’ is een top toevoeging aan ons team. Benieuwd naar wat ze doet? En hoe je haar écht vrolijk kunt maken? Hieronder maak je kennis met Anne Rosa! 👇

Mijn loopbaan begon in de zorg, waar ik terechtkwam na – jawel – een zorgopleiding te hebben gevolgd. Ik vervolgde mijn carrière in de modewereld. Heel wat anders maar ook erg leuk. Hier had ik 7 geweldige jaren waarin voornamelijk vrouwen mij omringden binnen m’n werk. En nu, wéér een ‘kleine’ switch waarin ik aan mijn eigen avontuur mag bouwen als Virtual Assistent. Met als hoofddoel: dienstbaar zijn en helpen daar waar de ondernemer zelf continu tegenaanloopt. Geweldig!

Binnen Vokus werk ik onder de functienaam Office Manager. Zo iemand die lekker veel mag regelen en ontzorgen zodat de mannen hier op ‘t honk zich kunnen focussen op waar zij het best in zijn. Top zo! Ik focus me vooral op de administratie. Waar anderen hier met gierende banden voor wegscheuren, vind ik dat heerlijk om te doen. En in het weekend? Dan houd ik het vooral een bourgondische leefstijl op na; lekker eten met een goed glas wijn samen met vrienden en familie.”

Harro

Mede-eigenaar

Effe kennismaken met… mede-eigenaar Harro! Harro wie? Harro van de Weetering. En weten dat doet ‘ie. Tenminste, als het om ICT-gerelateerde zaken gaat. Harro is 25 lentes jong en woont in Voorthuizen. Voordat hij met compagnon Martijn Vokus startte, werkte hij als fulltime systeembeheerder.

En naast dat ‘ie daar druk genoeg mee was, trok de enthousiaste Voorthuizenaar de stoute schoenen aan: hij koos voor het ondernemerschap. Waarom? ‘‘Ik voelde dat er meer in me zat. Houd van uitdagingen en vind het geweldig om meerdere klanten te kunnen helpen. Ben gek op mensen, de afwisseling en mensen helpen bij zaken die zij complex vinden of waar ze hoofdpijn van krijgen. En dat alles, doe ik het liefst samen met mijn maat en partner Martijn. Heel vet om te zien hoe we in korte tijd onze klantenkring zo hebben kunnen uitbreiden.’’

Gelukkig is er – meestal – genoeg ruimte voor plezier en vrije tijd. ‘‘Als ik niet bij vrienden ben, dan maak ik het liefst meters op de motor. Het liefst in het buitenland. Dan neem ik m’n tent mee die ik uitstal op mooie plekken of soms ergens langs de weg. Even weg van werk en alles wat met technologie te maken heeft. Heerlijk. Echt leven, noem ik dat.”

Martijn

Mede-eigenaar

Vraag je in Horst naar ‘Martijn Bouw’, dan weet (bijna) iedereen het je – met een glimlach – te vertellen. Menig Horstenaar en Ermeloër kent Martijn wel. Hij is geboren en getogen in het Veluwse dorp en heeft de deuren platgelopen bij Ermelose huishoudens met techniek-error. 

Martijn draait zijn hand niet om voor extra werkuurtjes in de avonden of op een zaterdag. Maar naast hard werken, hoort ook hard rusten. Zo bezocht Martijn zijn broer in Mexico en met de voorjaarsvakanties boekt hij het liefst een skivakantie in de Oostenrijkse bergen. 

Waar zijn compagnon Harro het liefst motor rijdt en MotoGP bingt, klopt Martijn’s hart sneller van Formule 1 en mooie wagens rijden. “Met mijn vader heb ik een Volkswagen Buggy uit 1960. In de zomer vind ik het heerlijk om ermee te toeren!”

Meer weten over Martijn? Lees dan hier het interview óf volg hem op één van de social media kanalen door te klikken op de onderstaande icons.